VIDEO Robotter henter dine Amazon-varer

15.000 robotter kører nu rundt med varer i Amazons enorme lagerhaller. Men de har ikke helt erstattet menneskene…endnu.

Hvis man er i tvivl om at robotterne i højere og højere grad vil overtage menneskers arbejde i industrien, så er det nok gavnligt at kigge på en ny video Amazon har

offentliggjort
.

Videoen viser den ottende - og nyeste - generation af teknologi, som den

gigantiske
internetbutik bruger til at processere de mange millioner ordrer, der konstant ruller ind.

Og her er der ikke mennesker, men robotter, der suser hen over gulvet i de enorme lagerhaller.

15.000 robotter på gulvet

Mere end 15.000 robotter fra Kiva Systems opererer nu i Amazons pakkecentre, og en af grundtankerne bag Kiva-robotten er, at "produkter skal organisere sig selv". Hvad det betyder, ser man et eksempel på i videoen.

De robotstøvsuger-lignende robotter er udstyret med et stort stativ ovenpå, som er fyldt med en række forskellige varer.

I hastig fart kører de autonome maskiner hen til en 'rigtig' medarbejder af kød og blod. Her ankommer robotterne i den korrekte rækkefølge, som gør, at medarbejderen kan tage lige netop den vare fra stativet, som

matcher
ordren, der står på medarbejderens skærm.

Det er altså ikke længere mennesker der tager varerne ned fra hylderne, men hylderne med varer der automatisk kommer til menneskerne, hvilket gør det både billigere og hurtigere for Amazon at levere varer til kunderne.

Stadig brug for menneskehænder

Kiva Systems blev købt af Amazon i 2012 for 775 millioner dollars kontant (4,64 milliarder kroner), og firmaet fungerer fortsat under eget navn, selvom det er 100 procent ejet af Amazon.

Men selvom Amazon satser stort på robotter til at udføre jobs, som før blev udført af mennesker, er det ikke ensbetydende med, at der ikke er behov for menneskehænder længere.

Amazon har hyret 80.000 ekstra folk ind til at klare

julehandlen
, hvilket er 14 procent flere end de gjorde sidste år.

Facebook
Twitter