VIDEO Se DR3-vært hugge gris over med et samuraisværd

Kan man hugge et menneske over i et hug med et samuraisværd? Det undersøger DR3 i nyt program.

Afhuggede hoveder, skiveskårne kranier, sprøjtende blod i tykke stråler, og en kvindelig hovedperson iført en gul lak-dragt. Sådan kender de fleste nok Quentin Tarantinos to kultfilm Kill Bill Volume 1 og 2, der nok er bedst kendt for sine lange kampscener, hvor hovedpersonen hugger adskillige folk midt over med et samuraisværd.

Men i et nyt program på DR3 undersøger de to værter Stefan Knudsen og Sigurd Kongshøj, om det faktisk kan lade sig gøre at hugge et menneske midt over i et hug. For at teste det, forsøger de i klippet ovenfor at hugge en død gris over på midten. - Hold kæft det var en god følelse. Men jeg føler virkelig, at jeg har gjort noget, jeg ikke må, siger Sigurd Kongshøj til sin medvært i klippet få sekunder efter, at han har skilt grisen i to dele med et samuraisværd.

Særlig teknik

Hvis man har et samuraisværd af tilpas god kvalitet og samtidig mestrer udførelsen af hugget, er det faktisk ikke så usandsynligt, det der foregår i Kill Bill-filmene. Men det kræver en helt særlig teknik.

- Det er ikke et spørgsmål om at være stærk, men et spørgsmål om teknik, når man bruger sværdet. I stedet for at presse alt hvad man kan, gælder det mere om at skære i én flydende bevægelse, siger Thomas Nilsson, der har samlet på samuraisværd i over 30 år. Samuraisværd stammer fra Japan, hvor man opfandt en helt særlig metode til at gøre sværdet til noget af det skarpeste her på jorden. Man bruger en klods metal, som man banker ud og flækker på midten, og så folder man det igen og igen. Faktisk kan det foldes helt op til 32.000 gange. - Det er ligesom, når man laver wienerbrød, hvor man ruller dej ud og folder igen og igen. Det er en af grundende til, at det er så skarpt, siger Thomas Nilsson.Du kan se mere til samuraisværd, når Sigurd Kongshøj og Stefan Knudsen undersøger nogle af mordene i Kill Bill-filmene i programmet Mord på Film. Det er idag klokken 21.30 på DR3.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk