Visa klar med pengeoverførsler via Facebook

Fra sommer kan du overføre penge til 2 milliarder mennesker direkte med mobilen eller via sociale netværk. Samtidig varmer Visa op til lanceringen af Apple Pay.

Visa Direct gør det muligt at overføre penge direkte til milliarder af mennesker med mobilen. Samtidig baner ny tokenisation teknologi nu vejen for Apple Pay i Europa. (Foto: © Justin Sullivan, 2014 Getty Images)

MobilePay har været en megasucces i Danmark.

Men kan du ikke få nok af mobilbetalinger, så kan du glæde dig til at et endnu større udvalg snart er på vej.

Visa har netop løftet sløret for en ny service, Visa Direct, som gør det muligt, at overføre penge til 2 milliarder mennesker verden over og 500 millioner alene i Europa.

Alt det kræver er, at du kender mobilnummeret - eller Visakortnummeret - på den du vil overføre penge til. Tjenesten lanceres denne sommer.

Betal via Facebook

Samtidig har Visa indgået et samarbejde med appen Fastacash, som vil gøre det muligt at overføre penge til folk i dine sociale netværk. Det gælder blandt andet Facebook, Twitter, WhatsApp og LinkedIn.

Betalingen foregår teknisk set stadig direkte fra et Visakort til et andet, men brugernavnet fra dine Facebook eller Twitter-venner erstatter mobilnummer eller kortnummer, således at pengene stadig kanaliseres det rigtige sted hen, men uden at i skal udveksle yderligere oplysninger.

Hvad gebyret på de nye mobilbetalinger bliver, vides endnu ikke. Men måske Visa løfter sløret for det, når begge løsninger vises frem på mobilmessen Mobile World Congress i Barcelona, som finder sted fra d. 2-5 marts.

Visa gør klar til Apple Pay

Udover selv at facilitere mobilbetalinger mellem privatpersoner, så har Visas europæiske afdeling også en nyhed i ærmet, som gør det muligt snart at betale i butikkerne med mobilen.

De er nemlig lige på trapperne med en tokenisation service, som skal øge sikkerheden i forbindelse med betalinger i butikker foretaget fra en smartphone eller en wearable enhed - fx et ur.

Tokenisation gør, at den unikke information der findes på et betalingskort ikke overføres, når man foretager en betaling via en terminal i en butik, men i stedet erstattes af en lang række tilfældige tal, der ikke kan kædes sammen med kortet.

Det gør blandt andet, at butikken ikke kan tracke, hvem en betaling kommer fra.

Denne teknik er præcis det, som Apples mobilbetaling-løsning Apple Pay gør brug af i USA, og som altså skal virke i Europa, inden løsningen kan lanceres her.

Visas nye tiltag vil virke i Europa fra midten af april, hvilket - næppe helt tilfældigt - falder sammen med lanceringen af Apples ur, der ligesom iPhone 6 kan bruges som betalingsmiddel.