WhatsApp-konkurrent vokser vildt

Efter Facebooks køb af WhatsApp, har besked-app'en Telegram fået hård vind i sejlene og er nu mest downloaded app i 44 lande. Selv kalder de Telegram for folkets besked-app.

Besked-app'en Telegram er nummer 1 på hitlisten i 44 lande. Netop nu strømmer millioner af nye brugere til. (© Telegram)

Facebook købte i sidste uge besked-app'en WhatsApp for 103 milliarder kroner.

Siden er bølgerne gået højt om hvorvidt det var en god investering, eller om moden indenfor apps skifter så hurtigt, at Zuckerberg og co har taget en al for stor risiko.

I hvert fald har Telegram - en ny konkurrent på besked-app-markedet - høstet brugere som aldrig før siden købet, og særligt siden WhatsApp lørdag aften havde et server-nedbrud der varede et par timer, er det gået stærkt.

Den enes død, den andens brød

Samtidig med at WhatsApp var nede havde Telegram nyheder på Twitter.

- Det her er sindsygt. Vi får 100 nye brugere i sekundet. Vi kæmper hårdt for at undgå forbindelsesproblemer i Europa, tweetede de.

Dagen efter, den 23 februar, oplyste Telegram, igen via deres Twitter-profil, at de havde fået 1, 8 millioner nye brugere i løbet af et døgn.

Og den 24 februar røg Telegram så til tasterne igen. Nu med nyheden om at de havde fået lige under 5 millioner nye brugere det næste døgn.

Som en lille smule malurt i bægeret, kunne de i samme moment oplyse, at det nu var deres tur til at have serverproblemer. Den enorme tilstrømning af nye kunder i butikken gjorde at serverne i Europa ikke kunne følge med, og forbindelsen derfor havde været væk i et par timer.

Nummer 1 i 44 lande

Den vilde succes for den nye besked-app har nu resulteret i at Telegram netop nu indtager førstepladsen i Apples App Store i 44 lande, mens de er i top 5 i 66 lande.

Til sammenligning ligger WhatsApp nummer 1 i 7 lande mens de er i top 5 i 78 lande.

I Googles Play-butik er Telegram nummer 1 i 9 lande, som samtidig også er de eneste pladser de har i top 5, mens at WhatsApp er nummer et i 12 lande og i top 5 i 29.

Telegram er en kombination af WhatsApp og Snapchat

Hvad grunden er til at Telegram boomer så voldsomt, er lidt uklart.

Men app'en slår sig op på at være gratis og reklamefri, og at det altid vil fortsætte med at være sådan.

Desuden indeholder Telegram flere funktioner, som er populære blandt andre besked-apps.

Blandt andet kan man sende hemmelige beskeder, som ikke bliver opbevaret på nogen server, men som kun eksisterer på de to telefoner beskederne er sendt mellem, og ligesom med Snapchat, kan man også sætte beskederne til at selvdestruere.

Desuden siger firmaet, at kommunikationen med Telegram er mere sikker end med WhatsApp og andre besked-apps.

For at understrege at de mener det, har Telegram sat en dusør på 200.000 dollar på spil, hvis der er nogle der er i stand til at bryde deres kryptering.

Folkets besked-app

Som altid når ting er gratis, så er det første spørgsmål der melder sig, "hvordan vil i så tjene penge".

Men det er ifølge de to stiftere Pavel og Nikolai Durov slet ikke meningen.

- Telegram er ikke ment til at skulle skabe indtægter, og vil aldrig sælge reklamer eller acceptere investeringer udefra. Firmaet kan heller ikke blive solgt. Vi er ikke ved at bygge en brugerskare, vi bygger en besked-app til folket, skriver Telegram på deres hjemmeside.

Firmaets to stiftere er begge russere, men firmaet har base i Berlin og har ingen forbindelse til deres hjemland.

Telegram findes indtil videre kun til iPhone og Android, mens at WhatsApp også kan bruges på Windows Phone, Nokias Symbian og Blackberry. WhatsApp har nu 465 millioner månedligt aktive bruger, mens at Telegram endnu ikke har oplyst hvor mange de har.

Facebook
Twitter