Windows 10 koster snart (mange) penge

Efter 29. juli koster det 999 kroner at opgradere til nyeste udgave af Windows.

Windows 10 bliver snart 1 år. Det betyder samtidig, at man skal til at betale for at opgradere. (© Microsoft)

Snart er det slut med at opgradere til Windows 10 uden at hive kreditkortet op af lommen.

Den 29. juli i år slutter den 1-årige periode, hvor alle kan opdatere deres Windows 7 og Windows 8.1-computere uden betaling.

Herefter skal man hoste op med 999 kroner for at få det nyeste Windows-styresystem på sin pc. Det oplyser Microsoft i Danmark til DR.

300 millioner enheder kører Windows 10

Microsoft har med sit "free upgrade"-program opnået præcis det, de ville med Windows 10: nemlig at gøre det til det Windows-system, der hurtigst er blevet rullet ud til flest mennesker. Nærmere bestemt kører Windows 10 nu på over 300 millioner enheder i verden.

Samtidig begynder nogle af de vigtigste apps (fx Facebook og Messenger) at dukke op i Windows Store som såkaldt universal apps - apps der er designet til både at virke på pc og tablet, og som i princippet skal kunne virke på alle Windows-enheder uanset skærmstørrelse.

Det har ellers været en udfordring for Microsoft i længere tid at få nogle af de største virksomheder til at designe dedikerede apps til Windows-platformen.

I særdeleshed har firmaets mobile styresystem lidt under manglen på populære apps, og det er en af grundene til at Windows-mobiler aldrig for alvor har vundet markedsandele.

Selvom Microsofts udrulning af Windows 10 må betegnes som en stor succes, så har det ikke været helt uden bump på vejen.

Firmaet er blandt andet blevet kritiseret for at tvinge styresystemet ned på folks computere mod deres vilje, og for at indsamle al for mange data om sine brugere.

Dog kan brugere selv være med til at begrænse indsamlingen af personlige data, ved at følge disse tips.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter