Windows-mobilerne lægges i graven

Firmaet har opgivet at kæmpe med om det lukrative smartphone-marked. Det er ikke længere et fokus, siger chefen for Windows.

Nikolaj Sonne steder Microsofts smartphones til hvile.

“A whole new beginning”. Det var sloganet Microsoft brugte, da firmaet i 2010 lancerede den første moderne Windows-smartphone, under navnet Windows Phone 7 series.

Siden har Microsoft forsøgt sig med Windows 8 og Windows 10-telefoner, men nu er det slut.

Det skriver Microsofts Joe Belfiore, Corporate Vice President for Windows 10, som svar på en Twitter-brugers spørgsmål om firmaets mobilfremtid:

- Selvfølgelig fortsætter vi med at understøtte platformen. Fejlrettelser, sikkerhedsopdateringer mv. Men at bygge nye funktioner eller hardware er ikke et fokus, skriver han.

Joe Belfiore, som selv har skiftet til en anden platform, forklarer, at et af de store problemer var, at Microsoft aldrig lykkedes med at få opbygget en App Store, der kunne konkurrere med Apples og Googles.

-Vi har forsøgt meget hårdt at tilskynde app-udviklere Betalt penge .. skrevet apps for dem .. men mængden af brugere er for lav til, at de fleste virksomheder ønsker at investere, skriver han og afslutter med en ‘ked af det'-smiley.

Steve Ballmer grinede af iPhone

Det var firmaets nu forværende direktør, Steve Ballmer, der i 2010 lancerede Microsofts første iPhone-konkurrent. Det skete tre år efter, Ballmer grinede af iPhone på grund af dens høje pris, og fordi den ikke havde et fysisk tastatur.

Da Microsoft endelig var klar til at sende Series 7-telefonen på markedet i efteråret 2010, havde Microsoft adopteret begge dele - inklusiv en særdeles stor optimisme.

Microsoft gik endda så langt som til at afholde et begravelsesoptog for iPhone. Det, og So ein Dings begravelse af Windows Phone, kan du se i videoen øverst i artiklen.

Hele So ein Ding-programmet kan ses på DR TV.