YouTube passerer 1 milliard brugere om måneden

Siden Google i 2006 købte YouTube for et rekordbeløb, er antallet af brugere steget 50 gange, og hvert sekund uploades der én times video.

(Foto: Shohei Miyano © Scanpix)

Sig ordet YouTube og alle ved hvad du snakker om.

Siden YouTube lancerede i 2005 er det kun gået en vej - og det er stejlt opad - både i antal brugere og hvor meget video der bliver uploadet til siden.

1 milliard brugere om måneden

YouTube, der i 2006 blev købt af Google for ca. 10 milliarder danske kroner, meddeler at de nu har over 1 milliard unikke (forskellige) brugere hver måned. Et skarpt hjørne som konkurrenterne fra Facebook passerede i oktober 2012.

Og det er ikke kun antallet af brugere, men også mængden af besøg på YouTube der er skyhøje.

Ifølge webstatistik-siden Alexa, er YouTube den tredje mest besøgte side på nettet efter Google og Facebook.

YouTube det dyreste køb i 2006

Da Google købte YouTube, var det, på daværende tidspunkt, det dyreste opkøb af en internettjeneste.

Googles daværende direktør (og nuværende bestyrelsesformand), Eric Schmidt, kaldte dengang YouTube "det næste skridt i udviklingen af internettet", og var overbevist om at det bare var begyndelsen på en internetvideo-revolution. Begge dele har Schmidt i den grad fået ret i.

I august 2006, 2 måneder før Google overtog YouTube, havde YouTube 19 millioner besøgende hver måned - et tal der her små syv år senere er ganget med 50.

Der uploades 1 time video per sekund

Udover at næsten hver anden internetbruger er på YouTube hver måned, så uploader brugerne også video i vilde mængder.

Ifølge en nyligt lanceret YouTube-kampagneside bliver der tilføjet 1 times video hvert sekund.

På siden har YouTube lavet en video med en række sammenligninger, for at understrege deres "1 time video pr. sekund" pointe.

Eksempelvis at mængden af video der bliver uploadet på 3 minutter og 18 sekunder svarer til 8 dage og 6 timers video - som så igen, ifølge YouTube, svarer til, tiden det tager ketchup at flyde 8,9 kilometer ned ad bakke.

Mon der er nogen der har uploadet en video af det?

Facebook
Twitter