87 millioner Facebook-brugere får besked om lækage i dag

Facebook giver også 2,2 milliarder brugere overblik over, hvilke data deres konto giver adgang til.

Facebook er kommet i modvind, efter at det er kommet frem, at data fra 87 millioner brugere er videresendt til analysefirmaet Cambridge Analytica. (Foto: Torben Christensen /Scanpix © Richard Drew)

Facebook vil i dag oplyse 87 millioner brugere om, at deres data er blevet lækket til det politiske analysebureau Cambridge Analytica.

Omkring 70 millioner befinder sig i USA, mens over en million brugere er ramt i henholdsvis Indonesien, Filippinerne og Storbritannien.

Facebook vil samtidig sende information til 2,2 milliarder brugere under overskriften "Beskyt dine oplysninger". Her vil det fremgå, hvilke apps der er forbundet til brugernes Facebook-konti, og hvilke oplysninger disse apps har adgang til, skriver AP.

Facebook er kommet i stormvejr, efter at det i de seneste uger er blevet afsløret, hvordan det er lykkedes det britiske analyseselskab Cambridge Analytica at få adgang til data fra 87 millioner amerikanske profiler på det sociale medie.

Angiveligt har Cambridge Analytica brugt de mange data til at påvirke amerikanske vælgere op til præsidentvalget i 2016.

Facebook har siden meddelt, at selskabet vil give brugere mere kontrol over egne data med en ny genvej til privatlivsindstillingerne.

Det skal gøre det lettere at downloade og slette den information, som brugerne selv har delt på det sociale medie.

41.820 danske Facebook-brugere kan ufrivilligt have fået deres data videregivet til Cambridge Analytica i modstrid med Facebooks regler, oplyste Facebook i fredags.

/ritzau/

Er du en af dem, Facebook kontakter, så hører DR Nyheder gerne fra dig? Skriv til journalist Mads Korsager på mkor@dr.dk.

Facebook
Twitter