Brugere af ny iPhone klager over overophedede telefoner - Apple siger nu, de har fundet fejlen

Overophedningen sker tilsyneladende på de nye iPhone 15, hvor telefonen kan blive mere end 40 grader.

Flere har oplevet, at deres nye iPhone 15 blev alt for varm. (Foto: © ALY SONG, Ritzau Scanpix)

Har du købt en ny iPhone 15, og har du oplevet, at den er mere varm end din tidligere telefon, så er der en grund til det.

Apple, der står bag telefonen, indrømmer nemlig nu, at der er problemer med overophedning, og at man nu har fundet årsagen til det.

- Vi har identificeret forhold, der kan betyde, at iPhone bliver varmere end normalt, skriver Apple i en meddelelse ifølge The Guardian.

Derfor arbejder Apple i øjeblikket på en opdatering, der løser problemet.

Blev for varm at holde

Flere, der har købt en iPhone 15, har oplevet, at telefonen er blevet så varm, at de ikke kunne holde den, skriver den britiske avis.

På sociale medier som Reddit har der ifølge avisen været opslag om, at brugere har beskrevet, at det ligefrem gjorde ondt på huden at holde den, og at temperaturen på rammen var på hele 44 grader.

Desuden oplyser Apple, at man har fundet ud af, at telefonen kan være varmere i flere dage efter, at den er blevet sat op, eller man har overført sine data fra sin gamle telefon. Det skyldes ifølge Apple en større baggrundsaktivitet i telefonen.

Apple har henvendt sig til udviklerne af de apps, som menes at køre på en måde, der kan have været årsagen til overophedningen. Det har blandt andet ført til en opdatering af Instagram, som skulle mindske risikoen for overophedning.

Apple: Ufarlig for hånden og telefonen

Eksperter har over for The Guardian blandt andet begrundet overophedningen med iPhone 15 Pros ramme, der er lavet af titanium på grund af metallets evne til at lede varme. Men Apple skriver, at det ikke skyldes titaniumsrammen. Heller ikke udskiftningen til USB-C-stikket, mener Apple, er årsagen til det.

Der er stadig ikke kommet dato på, hvornår opdateringen kommer, men selskabet oplyser, at overophedningen ikke er til fare for ejerne. Samtidig lyder det fra Apple, at problemet ikke vil have indflydelse på, hvor lang tid telefonen holder.