Danske Henrik Fisker er klar med Tesla-konkurrent i 2021

Ny elektrisk SUV fra Fisker Inc. skal kunne køre næsten 500 km på en opladning.

Ifølge Fisker Inc. kommer den nye, elektriske SUV til at få et futuristisk, elegant og muskuløst udseende. Der er dog ikke mange detaljer om bilen endnu. (© Fisker Inc.)

Den danske entreprenør Henrik Fisker har været gennem et par op- og nedture i sit professionelle liv som bildesigner.

På sit CV kan han skrive design af biler som den ikoniske BMW Z8 og den eksklusive sportvogn Aston Martin DB9.

Men han kan også skrive en meget omtalt konkurs, der i 2012 fulgte i kølvandet på lanceringen af Fiskers egen hybrid-bil, Fisker Karma, som blandt andet fik ry for at bryde i brand.

Henrik Fisker er dog ikke typen, der vifter med det røde flag på grund af et par uheld på vejen. Mandag annoncerede Henrik Fisker og Fisker Inc., at virksomheden i anden halvdel af 2021 er klar med en eletrisk SUV, som skal kunne køre næsten 300 miles - omkring 480 kilometer - på en enkelt fuld opladning.

Bilen kommer til at koste i omegnen af 40.000 dollars - ca. 260.000 danske kroner - på det amerikanske marked. Det kaster den blandt andet ind i konkurrencen med Teslas nyafslørede Model Y.

Intet navn og kun få tekniske detaljer

Den nye Fisker-elbil har endnu intet navn, og der er meget få tekniske deltajer om bilen, selvom en prototype skulle være klar allerede i år.

En ting ved vi dog: Bilen kommer ikke med faststof-batteri, som Henrik Fisker tidligere har proklameret. Teknologien er simpelthen ikke klar, skriver The Verge.

I stedet kommer den med klassiske litium-ion-batterier med en kapcitet på mindst 80 kWh, hvilket altså giver bilen en rækkevidde på knap 500 kilometer på en opladning.

Luksus elbil lader vente på sig

Sidste år præsenterede Henrik Fisker også elbilen EMotion på teknologimsessen CES i Las Vegas.

EMotion er en luksus-sedan, som skulle være kommet på markedet i løbet af 2019 eller 2020, men lanceringen er blevet udskudt, fordi faststof-teknologien endnu ikke er klar.

Det kan altså være, at Fiskers elektriske SUV nu overhaler EMotion indenom.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk