Du kan bruge Googles nye kunstige intelligens helt uden at kode

Teachable machine kan lære at genkende ansigter, lyde og bevægelser ud fra data, som du fodrer den med.

I Teachable Machine skal du selv tilføje data - for eksempel en masse billeder af din kat - der så gør det muligt for den kunstige intelligens at genkende netop den kat. (Foto: Collage og grafik: Mathis Birkeholm Duus - billede fra colourbox © dr)

Kunstig intelligens virker til at være på alles læber.

Om det er i Words skriveprogrammer, på smarte toiletter eller i reklamer, så er kunstig intelligens nærmest overalt.

Og nu kan du også selv være med til at lave modeller, der gør brug af kunstig intelligens - helt uden at du behøver at kode.

Googles side Teachable Machine har nemlig fået en gevaldig update, så der nu er endnu flere måder, du kan udforske kunstig intelligens. Det skriver flere medier som The Next Web og Engadget.

Du kan for eksempel tage en række billeder af dig selv på dit webcam, herefter en række billeder af din kat, og fodre det hele til den kunstige intelligens. Modellen kan herefter reagere på, om det er dig eller din kat, der sidder foran kameraet.

Her kan du se, hvordan det virker, når den kunstige intelligens skal genkende ansigter:

  • Vært på P1-programmet 'Digitalt' Esben Hardenberg og journalist Pernille Kjeldgaard Kristensen får taget en masse billeder, der er data til den kunstige intelligens. (Foto: Pernille Kjeldgaard Kristensen © dr)
  • Teacheable Machine bruger et par minutter på at 'lære' hvem, der er hvem. (Foto: Pernille Kjeldgaard Kristensen © dr)
  • Den kunstige intelligens rammer ofte plet, hvilket du kan se på den nederste bjælke under billedet, hvor der står 'Esben', mens Esben er foran kameraet. Jo flere billeder du tager, desto mere præcist bliver resultatet. (Foto: Pernille Kjeldgaard Kristensen © dr)
1 / 3

Det er ikke nyt, at teknologi kan genkende ansigter. Men her vælger du selv, hvilke data der skal bruges.

Google siger, at de ikke render med dine data

Det er også en ny funktion, at Teachable Machines kan lave modeller med lyd, hvor du kan træne systemet til for eksempel at kende forskel på forskellige sange, som du fyrer af på din guitar.

Også din krop kan kortlægges, og systemet kan genkende, om du for eksempel laver et squat eller står ret op. Det hele kan eksporteres og bruges på andre platforme, hvis du lige vil peppe din næste fremlæggelse op.

Men hvad skal det så koste dig? Det er gratis at bruge funktionerne, så du skal vel betale med dine data.

Men det er åbenbart ikke tilfældet. Flere af medierne skriver, at du ikke skal være bange for, at alle dine kattebilleder eller videoer af halvsløje squats bliver delt med andre.

Det hele sker nemlig lokalt på din computer, når du 'træner' den kunstige intelligens - det lagres altså efter sigende ikke i en database et andet sted.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk