Efterforskning afsluttet: Ingen spor efter kinesiske spion-chips

Kinesiske spionchips skulle angiveligt være installereret i hardware hos Apple og Amazon. Nu viser en undersøgelse det modsatte.

Bundkortet er den centrale enhed i alle computere. (Foto: Alexandre Debiève © Unsplash.com)

Det vakte stor opsigt, da erhvervsmediet Bloomberg i oktober skrev om kinesiske spionchips i virksomheden Super Micros bundkort, der er installeret i over 7.000 computere i Apple og Amazons datacentre.

Chippene skulle ifølge Bloomberg være i stand til at sladre om alt hvad computeren, de var sat i, foretog sig.

Bloombergs historie var baseret på et årelangt graverarbejde og blev bekræftet af 17 anonyme kilder, men historien blev stærkt kritiseret af flere involverede virksomheder og i oktober var Apples direktør ude og kalde historien for det pure opspind.

- Der er ingen sandhed i artiklens oplysninger om Apple. De bør gøre det rigtige og trække historien tilbage, sagde Tim Cook i et interview med Buzzfeed i oktober.

Og nu viser en ekstern efterforskning, at kritikken er velbegrundet.

Fandt ingen beviser

Nu har Super Micro færdiggjort en revision, der ifølge Reuters blev udført af det globale efterforskningsfirma Nardello & Co. De skal ifølge Reuters' kilde have undersøgt bundkort, som Super Micro har leveret til Amazon og Apple samt software og design filer for produkterne.

Efterforskerne, der var hyret af Super Micro, fandt ingen beviser på kinesiske spion-chips i Super Micros serverbundkort, skriver virksomheden i brev.

- Efter en grundig gennemgang og en række funktionelle test, fandt efterforskningsholdet absolut ingen beviser på ondsindet hardware i vores bundkort, skriver de.

Facebook
Twitter