Facebooks aktier steg under Zuckerberg-høring

Efter massive kursfald steg kurserne med 4,5 procent i går.

Mark Zuckerberg gentog flere af de forklaringer, han er kommet med den seneste tid oven på data-skandalen. (Billede: Scanpix - Collage: Simone C. Møller)

Facebooks stifter, Mark Zuckerberg, holdt sig til strengt manuskriptet og gentog med stoisk ro de forklaringer, han er kommet med den seneste tid, da han i aftes dansk tid stod skoleret i det amerikanske senat.

Her skulle han svare på spørgsmål i forlængelse af den data-skandale, der har givet firmaet Cambridge Analytica mulighed for at høste data fra millioner af Facebook-brugere i forbindelse med det amerikanske valg forrige år.

Og Zuckerbergs svar, hvor han tog ansvaret for de problemer, som Facebook kæmper med, tilfredsstillede investorerne.

Aktierne steg nemlig stødt under hans forklaring, og ved lukketid klokken 22 dansk tid i aftes var aktierne steget med 4,5 procent. Cirka halvdelen af den kursstigning fandt sted under selve høringen.

Værdien af Facebook har ellers lidt flere knæk den seneste tid, og efter at Cambrigde Analytica-skandalen ramte for to uger siden, er aktierne styrtdykket, så de inden gårsdagens høring var nede med cirka 13 procent i forhold til 18. marts i år.

Med gårsdagens kursstigning er der lidt tiltrængt opmuntring til Facebook, der siden skandalen ramte har mistet 70 milliarder dollars i værdi. Det vil sige, at Zuckerberg selv var 11 milliarder dollars fattigere ved åbningen af Wall Street i går.

Det forklarede Zuckerberg under høringen

  • Det var en stor fejl, at vi ikke havde et fuldt overblik over vores ansvar. Og det var min fejl, og det beklager jeg. Jeg startede Facebook, jeg driver det, og jeg er ansvarlig for, hvad der sker.

  • Da Cambridge Analytica fortalte os, at de ikke brugte dataene og slettede dem, anså vi sagen som afsluttet. Set i bakspejlet var det en klar fejl. Vi skulle ikke have taget deres ord for det. Vi har opdateret vores politikker for at være sikre på, at vi ikke laver den fejl igen.

  • Det vil tage en del tid at komme til bunds i alle de ændringer, vi er nødt til at foretage på tværs af virksomheden. Jeg er fast besluttet på at få det gjort rigtigt. Det omfatter det grundlæggende ansvar om at beskytte folks oplysninger, som vi ikke magtede med Cambridge Analytica. Kilde: Ritzau.