Google dropper Android-navnet i smart-ure

Styresystemet til smart-ure hedder ikke længere Android Wear. Nyt navn skal tiltrække flere iPhone-ejere.

Wear OS er det nye navn på Googles styresystem til ure og andre såkaldte wearables - computere man bærer på kroppen. (© Google)

Næsten præcis fire år efter Google lancerede styresystemet Android Wear, som hovedsageligt er udviklet til at køre på smart-ure, skifter det nu navn.

Android bliver strøget, og istedet hedder operativsystemet nu Wear OS by Google.

Det oplyser Google i et blogindlæg.

Mere attraktiv for iPhone-brugere

Det tætteste, Google kommer på en begrundelse for navneskiftet, er, at man ønsker at gøre sig mere attraktiv overfor iPhone-brugere.

- I 2017 havde én ud af tre nye Android Wear-brugere en iPhone. Vi præsenterer nu et nyt navn, som i højere grad reflekterer vores teknologi, vision og vigtigst af alt de mennesker, som går med vores ure, skriver chefen for Wear OS by Google, Dennis Troper.

Troper afslutter iøvrigt bloggen med at skyde en giftpil efter Apple og kalder Wear OS “et wearable operativsystem for alle” med slet skjult henvisning til, at Apple-uret kun kan parres med en iPhone.

Apple har sat sig på toppen

Ligesom på smartphone-markedet er Apple også Googles helt store konkurrent, når det drejer sig om de små computere, man bærer på kroppen.

Ifølge analysefirmaet CCS Insight blev der i 2017 solgt omkring fem millioner Android Wear-ure, og firmaet forventer, at der i 2018 vil blive solgt færre end 6 millioner ure med Googles styresystem.

Til sammenligning solgte Apple ifølge CSS 16 millioner ure i 2017, og firmaet forventer, at Apple vil sælge 24 millioner ure i 2018 - altså fire gange flere end ure der kører med Googles styresystem.

En spritny opgørelse fra et andet analysefirma, IDC, viser, at Apple i 2017 havde en markedsandel på wearables-markedet (alle smart-ure og fitness-trackere) på 15,3 procent.

De er dog skarpt forfulgt af kinesiske Xiaomi, der sælger billige fitness-armbånd og Fitbit, der både sælger ure og fitness-trackere.

Garmin kommer ind på fjerdepladsen, mens Fossil er nummer fem med en markedsandel på 4,3 procent. Af disse fem producenter er det kun Fossils ure, der anvender Googles styresystem.

Android-navnet er på vej ud

Med introduktionen af Wear OS virker Google for alvor til at begynde at isolere Android-navnet til telefon-styresystemet.

Tablets, der førhen kørte Android, er nu på vej til at overgå til Chrome OS. Det samme styresystem, der kører på Googles bærbare computere.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk