Google klar med næste generation af SMS-beskeden

Google går sammen med teleselskaber og smartphone-producenter om at skabe afløseren til SMS

Google lancerer den nye type tekstbesked med en lang række teleselskaber og smartphone-producenter som partnere. (Foto: DADO RUVIC © Scanpix)

I første halvdel af 2017 blev der sendt 2.976.812.915 SMS beskeder i Danmark. Selv om det var det laveste i mange år, er det stadig et overvældende tal.

Hvis det står til Google og en række amerikanske teleselskaber, skal vi dog snart til at skifte en forkortelse ud med en anden.

SMS skal nemlig ifølge webmediet The Verge blive til RCS.

SMS-beskeder på steroider

RCS er en forkortelse for Rich Communications Services, og beskederne kan indeholde det samme som SMS og MMS, det vil sige tekst, billeder og videoklip. RCS sender dog billederne i langt bedre kvalitet og har ikke den begrænsning på 160 karakterer, som SMS har.

Den nye type beskeder vil i første omgang komme til Android-telefoner, hvor de også vil gå under navnet Chat-beskeder. De bliver sendt gennem Androids Beskeder-app, som er den officielle app til SMS og MMS.

Beskederne sendes over den dataforbindelse, som apps og surf på din smartphone også bruger, og betalingen kommer derfor gennem dataabonnementet. Der er altså ikke en pris for hver besked man sender, som det i dag er tilfældet i nogle typer telefonabonnementer.

Hvis modtageren ikke kan modtage den nye type besked, vil den dog automatisk blive lavet om til en almindelig SMS eller MMS.

Oppe imod Apple

Google har i de seneste ti år lanceret en lang række besked-apps, hvor Hangouts, Allo og Google Chat var nogle af de mest populære.

Ingen af dem har dog været en egentlig succes, og de mange apps har gjort afsendelse og modtagelse af beskeder på Android til en rodet affære.

Konkurrenten Apple, derimod, har udviklet iMessage-beskederne, som kommer forudinstalleret på alle iPhones gennem appen Beskeder. Det er ligesom på Android den samme app, der bruges til at sende almindelige SMS-beskeder, og den bruges flittigt af mange iPhone-brugere.

RCS kan i princippet også fungere på Apples iPhone, men det er endnu uvist, om det kommer til at ske, og iMessage har den fordel, at de sendes og modtages krypteret. Det er ikke muligt med RCS.

Lanceringen af RCS-beskederne kan ses som Googles seneste forsøg på at melde sig ind i kampen om tekstbeskederne. I og med at lanceringen sker i partnerskab med teleselskaber og smartphone-producenter, er det en væsentlig anden tilgang end tidligere.

Mange teleselskaber og smartphone-producenter med om bord

Google har allieret sig med 55 store teleselskaber og 11 smartphone-producenter, herunder Samsung og Huawei, som sælger mange af de mest populære Android-telefoner. De har alle forpligtet sig på at understøtte den nye teknik.

Om RCS-beskederne virkelig bliver afløseren for SMS, finder vi tidligst ud af senere på året, hvor Google håber, at mange af teleselskaberne har skiftet til det nye system.

De mange partnere, der er med fra start, gør dog, at Google har grund til at tro, at RCS kan blive enden på deres mangeårige beskedproblemer.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter