Tjekker du også tit symptomerne på dine skavanker på internettet i stedet for bare at få bestilt tid hos lægen?
Hver fjerde bruger internettet til at søge information om sygdom for at undgå et lægebesøg, ifølge en Epinion-undersøgelse lavet for DR sidste år.
Og i Danmark er den klart mest brugte søgemaskine Google med en markedsandel på over 95 procent.
Derfor er det også en god nyhed, at en ny ændring i Googles algoritme med tilnavnet 'Google Medic Update' tyder på, at søgegiganten nu gør en ekstra indsats for at sikre, at du får de mest troværdige kilder, når du søger efter information om sundhed.
Ifølge Mikkel DeMib Svendsen, der er ekspert i søgemaskiner og medstifter af Waimea Digital, så er denne opdatering en af de større og mere strategiske ændringer ud af de mange, som Google laver hvert år.
- De har før haft fokus på at få filtreret fejlinformation, fake news og dårlige informationer fra, som kan have stor effekt på folks hverdag og liv, men denne gang har de endnu større fokus på det, siger han.
Eksempelvis har en side som Apoteket.dk har haft en stigning i antallet af besøgende på deres hjemmeside efter ændringen i Googles algoritme.
Flere blogs og medier - heriblandt Search Engine Land - rapporterer om, at opdateringen har betydet en lavere rangering for hjemmesider, der omhandler bl.a. økonomi, sundhed og livsstil. Og her er sundhedsområdet særligt ramt.
Opdateringen påvirker alle søgninger
Fra Google selv har der været begrænset med information om, hvad der ligger til grund for opdateringen, og hvor omfangsrig den er.
Men på Twitter skriver Danny Sullivan fra Google, at ændringen kommer til at ramme bredt.
Dermed er der ikke nogen officiel bekræftelse fra Google angående, hvilke områder opdateringen har haft fokus på.
Professor: Nødvendigt at sortere information
Thore Husfeldt, der er professor ved IT-Universitet, mener, at der har været en stor udvikling i, hvordan vi bruger internettet til at søge information, og det betyder, at Google bliver nødt til at lave ændringer i deres algoritme.
- Folk bliver mere og mere tilbøjelige til at spørge Google eller internettet om spørgsmål, som de ikke ville engang vil turde spørge deres familie eller egen læge om, siger han.
Og det er altså den her ændring i brugeradfærd, som Google nu reagerer på, forklarer Thore Husfeldt. For 20 år siden brugte folk ikke internettet på samme måde som i dag, hvor mange mennesker bruger internettet som den vigtigste kilde på rigtig meget information.
- Det er et meget højt krav at stille til en søgemaskine at løse det problem, som lægen hidtil har løst. Så kan man enten vælge at sige, at Google bør nægte at hjælpe med den slags spørgsmål, eller så må man sige, at Google må gøre, hvad de kan for at løse det her vanskelige problem med en algoritme, siger han.
En algoritme på troværdig
Ifølge Thore Husfeldt kan det godt lade sig gøre at lave en algoritme på troværdighed, som Google forsøger med denne opdatering.
- Men algoritmen vil dog i sagens natur være uperfekt, fordi 2.000 års civilisationshistorie og filosofi ikke har været nok til at lave en metode til at rangere troværdighed. Så det ville være mærkeligt, hvis 100.000 linjer kode på en server i Palo Alto løser det her problem, siger han.
Men Google gør det alligevel bedre end mange andre tiltag, vi haft de sidste par tusinde år ifølge Thore Husfeldt.
- Det er ikke en perfekt metode, men vi har brug for at kunne rangere information, og Google stiller lige nu en af de bedre metoder til rådighed, siger han.