Google sporer din lokation - selvom du har sagt nej

Søgegiganten Google gemmer mulighed for at fravælge sporing af din lokation langt væk.

Google siger selv, at de giver tydelige nok beskrivelser af deres tjenester. (Foto: © DADO RUVIC, Scanpix)

Hvis du bekymrer dig for dit privatliv, så har du muligvis slået 'placeringshistorik' fra hos Google, og derefter har du sikkert regnet med, at Google ikke længere gemmer din lokation.

Men sådan er det desværre ikke.

En undersøgelse fra nyhedsbureauet AP viser nemlig, at flere af Googles tjenester indsamler data om din lokation, selvom du har slået 'placeringshistorik' fra.

Du behøver ikke engang gå ind i Google Maps, før Google gemmer din lokation.

For eksempel vil en google-søgning på "chokolate chip cookies" eller "kids science kits", hvor din lokation er irrelevant, også resultere i, at Google gemmer din lokation.

Og det sker også, selvom du har slået 'placeringshistorik' fra.

Nederst i artiklen kan du se, hvordan du rent faktisk slår Google sporing af din lokation fra.

  Milliarder af brugere er berørt

  Jonathan Mayer er datalog ved Princeton, og han mener, at det er forkert at gemme lokationsdata, når brugere har fravalgt det.

  - Hvis du tillader brugere at slå noget fra, der hedder 'placeringshistorik', så bør det blive slået fra alle steder, hvor der samles lokationshistorik, siger Jonathan Mayer til AP.

  Google siger selv, at deres beskrivelser er tydelige nok.

  - Der er flere måder, Google bruger lokation til at forbedre folks oplevelse - inkluderet 'placeringshistorik', 'web- og appaktiviteter' og gennem enheders lokationstjenester. Vi giver klare beskrivelser af værktøjerne og robuste betjeningsmuligheder, så folk selv kan slå dem fra eller til og slette deres historik til enhver tid, siger en talsperson fra Google til AP.

  Den problematiske sporing påvirker over to milliarder brugere med enheder, som kører på Googles Android, og flere hundrede millioner af Iphone-ejere verden over, som bruger Google til søgning og navigation.

  Sådan slår du sporing helt fra

  Hvis du gerne helt vil undgå, at Google sporer din lokation, så er det muligt at slå det fra, selvom vejen dertil er aldeles ulogisk.

  Her en guide til at slå sporingen af din lokation fuldstændig fra:

  1. 1

   Start med at åbne en internetbrowser og gå til myactivity.google.com (kan være nødvendigt at logge ind).

  2. 2

   Vælg 'Administration af aktivitet' i menuen.

  3. 3

   Sæt 'Placeringshistorik' på pause.

  4. 4

   Og her kommer det ulogiske trin. Du skal nemlig også slå 'Web- og appaktivitet' på pause for undgå Googles sporing af lokation.

  1. Start med at gå til myactivity.google.com. 2. Vælg 'Administration af aktivitet' i menuen. 3. Sæt 'Placeringshistorik' på pause. 4. Sæt 'Web- og appaktivitet' på pause.
  1. Start med at gå til myactivity.google.com. 2. Vælg 'Administration af aktivitet' i menuen. 3. Sæt 'Placeringshistorik' på pause. 4. Sæt 'Web- og appaktivitet' på pause.