Hjemmearbejde kan gøre dig mistroisk overfor dine kolleger: Sådan undgår du et dårligt samarbejde

Professor forklarer, hvordan du selv er en god kollega foran skærmen derhjemme.

Det er vigtigt, at du opdaterer dine kollegaer om, hvad du sidder og arbejder med - og det kan flere teknologier hjælpe dig med. (Foto: jeshoots.com © Unsplash)

Endnu en dag på hjemmekontoret. Mange danskere arbejder stadig hjemmefra, og selvom det føltes spændende og nyt i starten, er det nok blevet hverdag nu.

Og med hverdagen følger også frustrationerne.

For hvorfor er din kollega eller studiekammerat altid så langsom til at svare på dine beskeder?

Og laver din anden kollega aldrig noget? Du har ventet på, at han fik lavet sin del af opgaven færdig i flere dage nu.

- Når vi arbejder på afstand, kan der være mange frustrationer og uvisheder. Hvis du ikke får svar på en besked, er det så fordi din kollega eller studiekammerat er sur på dig, er væk fra computeren, overbebyrdet med arbejde, eller bare ligger og ser fjernsyn på sofaen?

Det forklarer Pernille Bjørn. Hun er professor på Datalogisk Institut på Københavns Universitet, hvor hun har forsket i, hvordan brugen af teknologi understøtter samarbejde.

- Det er særlig vigtigt, når vi samarbejder på afstand, at vi bruger teknologi til at vise overfor andre, at vi stadig er engageret i samarbejdet, selvom vi ikke sidder sammen.

Men hvordan er man så en god kollega eller studiekammerat, når der arbejdes hjemmefra?

Opdater, opdater, opdater

For Pernille Bjørn er det tydeligt, at en stor kilde til frustrationer er, når der bliver lavet ændringer i projektet.

- Hvis du ikke er med i de diskussioner og overvejelser, der løbende er i et projekt, så kan det være meget frustrerende, hvis projektet tager en ny retning. Det kan være, at der er arbejde, der går til spilde, siger hun.

Derfor er det vigtigt, at kollegaer opdaterer hinanden på, hvad de laver. Det er noget, som vi almindeligvis gør over frokosten eller ved kaffemaskinen, men når vi arbejder hjemme er digitale teknologier oplagte at bruge.

- Vi er nødt til at bruge ekstra ressourcer og tid på at synliggøre vores eget arbejde og følge med i andres arbejde, når vi ikke sidder under samme tag. Du skal synliggøre dit arbejde, så andre har styr på, hvor langt du er - og så I sammen har et fælles billede af jeres samarbejde, siger hun og fortsætter:

- Når du viser andre, hvad du laver og fortæller, hvordan arbejdet tager form, forstår de også bedre, hvis du ikke lige svarer på en mail, fordi de ved, hvad du er i gang med.

Sådan er du en god kollega

Men det handler ikke kun om, at andre skal vide, hvad du laver.

Hvis du vil være en god kollega fra hjemmekontoret, er det også vigtigt, at du er opmærksom på andres situation.

- Du skal tænke: Hvordan demonstrerer jeg bedst, at jeg ikke har glemt min kollega? siger Pernille Bjørn.

Hvis du har en kollega, der har et lille barn, kan du vise forståelse ved at anerkende hendes situation.

- Det er godt at tage kollegaers situation med i overvejelserne. For eksempel kan du spørge din kollega, hvornår det passer bedst, at I holder møde i stedet for bare at fastsætte et tidspunkt, siger hun.

Husk at spørge ind til dine kollegers projekter. Også selvom det ikke vedrører dine arbejdsopgaver.

- Og hold dig ikke tilbage med at rose. Man kan føle sig utilstrækkelig eller ineffektiv, når man arbejder hjemmefra. Så ros dine kollegaer og sig tak, hvis de hjælper dig. Det kan betyde meget, hvis man føler, at man er kørt fast.

Hold flere online-møder i fremtiden

Pernille Bjørn håber, at alle snart må komme tilbage deres arbejdspladser, og tingene bliver som før - næsten.

Der er nemlig nogle erfaringer, som hun håber, at medarbejdere og ledere kan tage med fra månederne med hjemmearbejde.

- Vi har fundet ud af, at møder godt kan holdes online eller over telefon. Selvfølgelig ikke alle møder - men små møder kan klares hurtigt på den måde, siger hun.

I forlængelse af det, håber hun, at vi ser anderledes på samarbejder fremover.

- Førhen kunne samarbejder eller vidensdeling blive forhindret af geografi. Men krisen kan have lært os, at der selvfølgelig godt kan laves et oplæg online for medarbejderne eller indgås et samarbejde, selvom den ene part holder til i Aalborg, mens den anden sidder i København, siger hun og fortsætter:

- Geografisk afstand har længe ikke været en hindring på grund af de digitale teknologier, men jeg tror, at mange først virkelig får øjnene op for det nu.

Facebook
Twitter