Kan du se forskel? Kunstig intelligens laver billeder af mennesker, der slet ikke findes

Med billederne kan tøjforhandlere som H&M eller ASOS spare 'photo shoots' med rigtige modeller væk.

De to modeller her findes ikke i virkeligheden. Det er en kunstig intelligens bygget af det japanske firma Datagrid, der har lavet dem. Og som du kan se, kan det være svært at se forskel. (© DataGrid)

En række japanske forskere fra virksomheden Datagrid har opfundet en kunstig intelligens, der kan generere billeder af hele menneskekroppe, der slet ikke findes. Det skriver techmediet Futurism.com.

Teknologien kan bruges i modeindustrien, som så kan spare dyre ‘photo shoots’ med rigtige modeller væk, når de skal præsentere deres tøj på internettet.

I videoen herunder kan du se, hvor gode billeder den kunstige intelligens laver.

De hidtil bedste billeder

Japanerne er ikke de første, der forsøger at få en kunstig intelligens til at generere billeder af mennesker, der ikke findes.

Tidligere på året blev hjemmesiden This person does not exist lanceret, hvor du kan se tilfældige portrætbilleder genereret af en kunstig intelligens udviklet af forskere på Cornell University i USA.

Og billederne ser skræmmende realistiske ud.

Men én ting er at lave nærbilleder, noget andet er at få hele kroppen med. Og den nød har Datagrid altså nu knækket.

Endnu en person, der ikke findes i virkeligheden. Portrætbilledet her er lavet af en kunstig intelligens udviklet i USA - og du kan selv generere billeder ved at klikke ind på thispersondoesnotexist.com. Hjemmesiden kan dog kun lave ansigter - og hvis man ser nøje efter, er der små unøjagtigheder, der gør, at du kan spotte, det er en såkaldt "deepfake". (© Produced by a GAN (generative adversarial network))

H&M har allerede brugt lignende teknologi

Den nye teknologi kan helt sikkert komme tøjfirmaer som H&M til gode. Den svenske tøjgigant har nemlig i mange år brugt en blanding af computergenerede kroppe og ægte modellers ansigter. Det skrev webmediet Mashable om helt tilbage i 2011.

Og ifølge Futurity.com slipper de nu helt for at skulle photoshoppe modellernes ansigter ind på de falske kroppe.

Nu kan computeren gøre det hele selv.

Men som det amerikanske medier også skriver, er teknologien ikke helt ufarlig.

Kan blive misbrugt

Ikke nok med at den kunstige intelligens kan genere billeder af mennesker, der slet ikke findes. Den samme type teknologi kan også skabe omgivelser, som ikke findes i virkeligheden.

Den her type kunstig intelligens - også kaldet GAN - bliver nemlig brugt i computerspilsbranchen til at skabe fantasiverdener til spillene.

Og kan man i fremtiden kombinere de japanske, autogenererede billeder af mennesker med falske omgivelser, skaber det en stor udfordring, fordi det kan misbruges til propaganda, slutter techmediet Futurism af.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk