Kunstig intelligens indtager alt fra toiletkumme til talerstol

Den kunstige intelligens er flyttet ind i både babyseng, katteskål og cykel. Og så har den lært at skrive overbevisende taler.

De fleste af os har prøvet at sidde på kummen og opleve det skæbnesvangre øjeblik, hvor der ikke er mere toiletpapir tilbage på rullen.

Du kalder måske på din kæreste, din roommate eller din mor, men den slags pinligheder kan du måske undgå i fremtiden. Hvis du da er villig til at investere små 8.000 dollars - omkring 52.000 danske kroner - i Numi 2.0: Et toilet med indbygget digital assistent i form af Amazons smarthøjtaler, Alexa.

Det kræver dog stadig, at du minder Alexa om, at der skal købes toiletpapir i god tid.

Tech-journalist Nikolaj Sonne er taget til en af verdens største messer for teknologi, CES, i Las Vegas, hvor der efterhånden er kunstig intelligens (AI) i alting.

Toiletter, cykler og spejle kommer med digitale assistenter som Google Assistant og Alexa.

Katteskålen, babysengen og ældreboligen er overvåget af intelligente kameraer med ansigts- og bevægelsesgenkendelse.

Og tech-giganten IBM har udviklet en kunstig intelligens, der kan sammenstrikke overbevisende taler om kontroversielle emner.

- AI er for vildt, og det går vanvittigt hurtigt. Maskinen ser alt, og den forstår mere og mere, konkluderer Nikolaj Sonne i videoen, som du kan se øverst i artiklen.

Facebook
Twitter