Nasa har fundet tegn på vand på mulig farlig asteroide

Fundet på asteroiden Bennu kan måske forklare livets opståen på Jorden.

Den ubemandede rumsonde Osiris-Rex blev sendt afsted på en syvårig mission til asteroiden Bennu i 2016 for at samle støv og sten. (Foto: Kim Shiflett © Ritzau Scanpix)

Nøglen til at forstå, hvordan livet er opstået på Jorden, kan muligvis findes på en relativt nærliggende asteroide på størrelse med en skyskraber, mener den amerikanske rumfartsadministration, Nasa.

I 2016 blev rumsonden Osiris-Rex sendt ud for at undersøge asteroiden Bennu. Den frygtes at kunne kollidere med Jorden engang i 2100-tallet.

Og nu - to år senere - viser de første prøver fra missionen, at der er fundet ingredienser til vand i asteroidens overflade.

Ifølge solsystemsforsker Dante Lauretta, der står i spidsen for missionen, kan det vise sig at være et banebrydende fund af forstadierne til liv på Jorden.

- Vi har fundet vandrige mineraler fra det tidlige solsystem, hvilket er præcis den type prøver, vi er rejst herud for at finde og i sidste ende bringe tilbage til Jorden, siger han til nyhedsbureauet Reuters.

Asteroiden Bennu, som befinder sig 2,25 millioner kilometer væk, er en rest fra solsystemets opståen for 4,5 milliarder år siden.

Forskere vurderer, at Bennu dengang kolliderede med Jorden. Derfor kan asteroiden have leveret organisk materiale og vand til kloden, som senere blev begyndelsen til liv på Jorden.

Den teori kan de nyindsamlede prøver af asteroidestøv understøtte.

Osiris-Rex vender tilbage til Jorden i 2023.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk