Nye Windows-computere er klædt i sort og læder

Nyt, sort design skal gøre Microsofts computere mere attraktive. HPs får til gengæld ‘lædervest’.

De nye Microsoft-computere kommer til Danmark i løbet af 2019. (© Microsoft)

Det er blevet den tid på året, hvor computerproducenterne præsenterer sidste nye skrig. Og i år er der ekstra meget fokus på det ydre.

Microsoft holdt sent i går aftes dansk tid et event i New York, hvor firmaet introducerede nye opgraderinger til de allerede eksisterende Surface-computere.

Surface Laptop blev til Surface Laptop 2, mens to-i-en tablet/pc’en Surface Pro nu er nået til version 6.

Udover de vanlige småforbedringer på specifikationerne med nye, hurtigere 8. generation Intel-processorer og længere batteritid, så var det i særdeleshed det ydre, der fik en overhaling.

Sort er det nye sort

Her er sort virkelig det nye sort for Microsofts computere.

Surface Laptop 2 kommer nu i en ‘classic black’, der ligesom førsteudgaven stadig er beklædt med det særlige Alcantra-stof rundet om tastaturet.

Surface Pro 6 kommer fremover i en mat sort version, der akkompagnerer den vanlige lidt kedelige grå model, og som giver computer-tabletten et mere moderne look.

Desværre har Microsoft forsømt at sætte moderne USB-porte i de nye computere. Således kommer ingen af firmaets bærbare flagskibe med USB-C, som ellers er ved at blive standard på de fleste andre computere.

Hvornår de nye computere kommer til Danmark, kan Microsoft endnu ikke oplyse, men de skulle lande på et tidpunkt i 2019.

HP-computer klædt i læder

HPs nye læderdesign. (© HP)

Microsoft er dog ikke ene om at forsøge at give pc'en kunstigt åndedræt med nye design-features.

HP har i denne uge sendt sin nye Spectre Folio på markedet, som ifølge firmaet selv er “verdens første PC i ægte læder”, som samtidig gør det muligt at dreje skærmen hele vejen rundt.

Desuden bryster HP sig af et dansk islæt i form af frontvendte B&O-højtalere.

Har du hang til en computer med “lædervest”, fås den enten i Cognac-brun eller Bordeaux-rød.

Nye Microsoft-hørebøffer med ikke-dansk assistent

I Microsoft-land havde det 43 år gamle computerfirma faktisk en ægte nyhed med. Selvom den hverken kom i sort eller læder, men derimod i kedelig grå.

Microsoft præsenterede nemlig sine første Surface-høretelefoner, som, udover et fikst drejehjul på det ene øre, der kan styre støjreduktionen rimelig detaljeret, også kommer med Microsofts digitale assistent Cortana indbygget.

Desværre taler og forstår Cortana ikke dansk som både Apples Siri og Google Assistent gør, så det bliver næppe en stor sællert herhjemme.

Så ser det nok lidt anderledes ud med efterårsopdateringen af Windows 10. Den kan nu hentes helt gratis af alle brugere, der allerede har Microsofts nyeste styresystem installeret. En af de største nyheder er, at Android-brugere får mulighed for at sende sms'er direkte fra computeren og i det hele taget får lettere ved at synkronisere billeder og tekst fra telefonen.

Windows 10 kører iøvrigt nu på over 700 millioner computere.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter