Pladespilleren lever det gode liv på tech-messe i Las Vegas

Gadgets kommer og går på forbrugerelektronikmessen CES. Nogle bider sig bedre fast end andre.

(Foto: Technics (pressefoto) © Technics (pressefoto))

På den årlige CES-messe i Las Vegas præsenteres gadgets i alle afskygninger fra både de store producenter, og nogle du sikkert ikke har hørt om.

Nogle af messens evergreens er bærbare computere, musikanlæg og fladskærms-tv. Det er produkter, der kan sælges i millionvis, fordi de er en fast del af mange forbrugeres liv. Derfor præsenteres de også med pomp og pragt på messen.

Men der er også andre produkter, som af den ene eller den anden grund er med på messen år efter år. Her er tre bud, der dukker op igen og igen.

Pladespilleren

Den gode gamle pladespiller har kronede dage, fortæller CES-veteran Jens Hummelmose, der dækker messen for onlinemediet recordere.dk.

- Noget, som vokser helt vildt, og som overrasker os, det er, at pladespilleren kommer mere og mere tilbage. Mange troede, at vinyl skulle være en hype, men producenten Technics udgiver flere modeller, der koster mange tusinde kroner, og der er stande, der ikke har andet end pladespillere i mange afskygninger og prislag.

Diskussionen om, hvorvidt succesen skyldes vinylpladens overlegne lyd, om det er fordi mediet igen er blevet trendy eller noget helt tredje, vil utvivlsomt fortsætte. Men sikkert er det i hvert fald, at pladespilleren har bidt sig fast på CES. Og salget af vinylplader, der i 2016 var det højeste i 25 år, vidner også om et medie, der nægter at dø.

Her er en af producenten Technics' nye pladespillere fra CES-messen i år. (Foto: Technics (pressefoto) © Technics (pressefoto))

Og pladespilleren er særlig interessant, fordi den dybest set ikke har ændret sig siden velmagtsdagene i forrige århundrede. Den har én funktion: Den spiller vinylplader med 33 1/3, 45 og nogle gange 78 omdrejninger i minuttet.

Det intelligente køleskab

En anden gammel traver på CES-messen er det intelligente køleskab, som blev demonstreret på messen helt tilbage i år 2000.

Det smarte køleskab skal bl.a. hjælpe os med overblik over, hvad vi har i køleskabet, via en smartphone-app, slå opskrifter op på nettet, samt underholde os med film og TV-serier i den ubærlige ventetid fra du tænder kogepladen, til ægget er kogt færdig.

Robotterne

De kommer i form af støvsugere, digitale assistenter, legetøj, ja selv bordtennisudfordrere. Gør robotterne.

I år er nogle af de mest kuriøse robotklædeskabet, der lægger dit tøj sammen for dig, den ølskænkende Aeolus bartenderrobot og, ja…den bordtennisspillende industrirobot.

Og så er der dimserne der døde

Listen over dimser, der i en kort periode var inde og vende, men derefter forsvandt, er naturligvis noget længere end de udødelige. Alenlang, faktisk. Nogle af de nylige er knyttet til de fladskærms-tv, mange af os har hængende på væggen eller stående på TV-møblet.

- Der er nogle ting, der helt er forsvundet fra messen. Det er for eksempel 3D TV og buede TV. Buede TV fik vi at vide, ville blive det helt store, men der er ikke et eneste buet fjernsyn fra de store fabrikanter nu, beretter Jens Hummelmose fra messehallens gulv.

En nytilkommer i år var Hyperkin Ultra GB - en nyfortolkning af Nintendos Gameboy, der udkom i 1989. Om 10 år vil vi vide, om den hører til i den udødelige kategori. Hvis ikke har vi sikkert helt glemt at den overhovedet har eksisteret.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk