Rejsen er slut: Kinesisk rumfartøj brænder op over Stillehavet

Hovedparten af rumfartøjet brændte op i mødet med atmosfæren over Stillehavet.

Her ses en modeltype af rumstationen Tiangong-1, der blev sendt op fra Jiuquan Satellite Launch Center i Kinas Gansu-provins province den 29. september 2011. (Foto: JASON LEE © Scanpix)

Efter omkring seks år skete det. Den kinesiske rumstation Tiangong-1, der blev sendt op tilbage i september 2011, har afsluttet sin rejse omkring jorden.

Det kinesiske rumfartøj Tiangong-1 brændte næsten op, da det trængte ind i Jordens atmosfære over det sydlige Stillehav natten til mandag dansk tid.

Ifølge kinesiske myndigheder trængte rumfartøjet gennem atmosfæren klokken 02.15 dansk tid, og "langt hovedparten" af det otte ton tunge fartøj brændte op over Stillehavet, hvilket var ventet.

Myndighederne har oplyst, at de resterende dele, der måtte være tilbage, ikke vil kunne medføre skader, når de rammer Jorden.

Mission forlænget

Tiangong-1 skulle oprindeligt have været destrueret i 2013, efter at det havde haft besøg af tre kinesiske astronauter. Men dets mission blev forlænget flere gange.

Kina oplyste tidligere, at rumfartøjet ville begive sig mod Jorden i slutningen af 2017, men den proces blev forsinket.

Der har været seks taikonauter - kinesiske astronauter - en tur forbi Tiangong-1, og den har været en vigtig del af Kinas rumprogram.

- Kineserne havde jo sat sig et mål, at de ville opsende en rumstation, og de ville sende mennesker op til rumstationen, og så ville de tage dem sikkert ned igen, og det er lykkedes, forklarer René Fléron, der er civilingeniør på DTU SPACE, Institut for Rumforskning og Rumteknologi.

Kineserne har i 2016 opsendt Tiangong-2.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter