Sådan spiller en kunstig intelligens Super Mario

På fascinerende vis bliver kunstig intelligens bedre til Super Mario uden kendskab til spillet.

Super Mario Bros. er et af de mest legendariske computerspil. Det udkom i 1985. Billede fra <a href="https://www.flickr.com/photos/bagogames/14446379054">BagoGames</a> på Flickr. (Foto: © BagoGames, BagoGames)

Der er mange måder at spille computerspil på: Din smartphone, i sofaen, ved skrivebordet eller med dine venner i en gammeldags arkadehal. Men du kan også overlade opgaven til et computerprogram.

Det har Mario-eksperten som går under navnet SethBling (her dog under et andet YouTube navn) gjort, rapporterer onlinemediet The Next Web. Og det er underligt dragende at se programmet fejle igen og igen, indtil Mario kommer en smule længere.

MarI/O-programmet er her ved tredje bane i Super Mario Bros. og forude venter 29 mere. (Foto: © Esben Hardenberg (screendump), Esben Hardenberg)

På min computer har videoen for eksempel kørt i mere end to timer i træk.

Kunstig intelligens driver værket

Videoen kan desværre ikke indlejres her, men den kan ses direkte på Youtube. I skrivende stund har programmet spillet i knap 15 timer og er nået til tredje bane (ud af 32).

Mariospillet foregår i en emulator, et program på en PC, som gør det muligt at spille det gamle spil, som oprindeligt er lavet til Nintendo-konsollen. Emulatoren gør det også muligt at modificere, hvordan spillet spilles og det er netop hvad SethBling har gjort.

Gennem en modifikation sættes MarI/O-programmet til at spille spillet. MarI/O bruger kunstig intelligens til at prøve sig frem, og dermed - med tiden - gennemføre spillet.

Flere detaljer om, hvordan det virker kan ses på SethBlings anden YouTube-kanal (og herunder), hvor du også kan finde andre spændende videoer med computerspileksperimenter fra et tydeligvis meget kreativt sind.