Se videoen: Rumfartøj med to astronauter koblet sammen med rumstation

19 timer efter opsendelsen er rumkapsel nået frem til Den Internationale Rumstation (ISS).

Rumkapslen, der i aftes dansk tid blev opsendt af det amerikanske firma SpaceX fra Florida, er nået frem til Den Internationale Rumstation (ISS) og er nu tilkoblet stationen.

Det viser en direkte tv-transmission på CNN.

Det er sket 19 timer efter opsendelsen.

Om bord i Crew Dragon-kapslen er de to astronauter 49-årige Robert Behnken og 53-årige Douglas Hurley. De to befinder sig nu inde på ISS, hvor to russere og en amerikaner allerede opholder sig.

SpaceX Falcon 9 blev lørdag aften succesfuldt sendt afsted fra Kennedy Space Center i Florida.

Tidligere på ugen blev den første opsendelse af astronauter på amerikansk jord siden 2011 i første omgang udskudt på grund af dårligt vejr.

Det er første gang siden 2011, at USA opsender astronauter fra egen jord.

SpaceX Falcon 9 blev sendt afsted i aftes dansk tid fra Florida. (Foto: © Joe Raedle, Scanpix)

Præsident Donald Trump, vicepræsident Mike Pence og dennes kone, Karen Pence, overværede opsendelsen sammen fra Kennedy Space Center.

- Det er fantastisk. Det er et smukt syn og også et smukt rumskib. Jeg synes, at det er sådan stor inspiration for vores land, sagde præsidenten.

Kort efter takeoff blev rumkapslen Crew Dragon med de to astronauter om bord skilt fra raketten Falcon 9 og sendt i kredsløb. Falcon 9 er efterfølgende landet på skibet med navnet Of Course I Still Love You i Atlanterhavet.

19 timer senere og 420 kilometer over jorden er astronauterne nu nået til Den Internationale Rumstation, hvor de skal være mellem en og fire måneder.

SpaceX er et privat rumfartsselskab, som blev grundlagt af milliardæren Elon Musk. Han står også bag bilproducenten Tesla. Rummissionen er skabt i samarbejde mellem Nasa og SpaceX.

Under opholdet på ISS skal astronauterne deltage i forsøg og fortsætte med at teste Elon Musks rumteknologi.