Smart-højtaler med grineflip skræmmer livet af sine ejere

Amazons smarte digitale assistent, Alexa, er helt umotiveret begyndt at grine i flere brugeres hjem. Et fix er på vej, siger firmaet.

Digitale assistenter er smarte, når de virker. Det er mere skræmmende, hvis man tror man er alene hjemme, og der pludselig er en, der griner. (© Amazon)

Smarte højtalere med indbyggede digitale assistenter er for alvor ved at gøre deres entré i mange hjem.

Det betyder, at du fx kan spørge assistenten, om det bliver snevejr og forvente at få et brugbart svar tilbage.

Selvom det kan virke ganske magisk, så er det en helt anden sag, når assistenten begynder at tale af sig selv - uden du har bedt den om det.

Og netop det har flere ejere af Amazons Echo-højtalere på det seneste oplevet assistenten Alexa gøre.

Den digitale assistent er ikke bare begyndt at tale af sig selv. Den er faktisk begyndt at grine af sin ejer, hvilket har givet flere brugere til nogle gevaldige chok.

På Reddit rapporterer folk om ubehagelige oplevelser med Alexas grin.

- Jeg prøvede at slukke nogle lys, men de blev ved med at tænde igen. Efter det tredje forsøg stoppede Alexa med at svare og slog i stedet en ondskabsfuld latter op. Grinet var ikke med Alexas stemme. Det lød som en rigtig person. Jeg får stadig kuldegysninger, skriver en bruger ved navn Purplociraptor.

Også på Twitter kan man finde flere brugere, der har haft ubehagelige oplevelser med den grinende assistent:

- Jeg lå i sengen og var ved at falde i søvn, da Alexa på min Amazon Echo Dot begyndte at slå en højlydt og uhyggelig latter op… Der er gode chance for, at jeg bliver myrdet i nat, skriver Gavin Hightower.

https://twitter.com/GavinHightower/status/967999257398702083?ref_src=twsrc%5Etfw

  Amazon har en løsning på vej

  Amazon har erkendt problemet og er snart på trapperne med en løsning.

  I en udtalelse sendt til flere amerikanske medier - bl.a. BuzzFeed - skriver firmaet:

  - I sjældne tilfælde hører Alexa ved en fejltagelse sætningen: “Alexa, grin”. Vi ændrer det nu til: “Alexa, kan du grine?”, hvilket er mindre sandsynligt, hun opfatter forkert. Og vi slår samtidig muligheden for at sige: “Alexa, grin” helt fra.

  - Vi ændrer også Alexas svar fra den nuværende simple latter til: ‘“Ja, jeg kan grine” efterfulgt af latter, oplyser Amazon.

  Alexa har også bestilt dukkehuse og småkager

  Det er ikke første gang, Alexa er gået i selvsving.

  Tidligere har assistenten også bestilt varer på egen hånd.

  Dette resulterede blandet andet i, at en familie i Dallas, Texas, modtog et dukkehus og to kilo småkager med posten, som Alexa havde bestilt, fordi hun have opfattet en lille piges ønske om at lege med et dukkehus forkert.

  Google har også haft problemer

  Amazon er dog ikke de eneste, der har problemer med deres smarte lyttende højtalere.

  I slutningen af 2017 oplevede en journalist, at hans Google Home Mini optog alt der blev sagt i badeværelset. Senere hen overførte assistenten helt af sig selv en Spotify-spilleliste fra hans ene Google Home enhed til en anden.

  Miseren fik Google til fuldstændig at fjerne muligheden for at aktivere assistenten ved at tykke på toppen af enheden, fordi firmaet mente, det var en fejl i hardwaren, der havde aktiveret assistenten.

  Nu er det kun muligt at få den digitale hjælper i tale ved at sige: 'OK Google'.