Snydt igen: Googles nye telefoner kommer heller ikke til Danmark i år

Hverken Googles nye Pixel-telefoner, tablet eller smart-skærm til køkkenbordet kommer til Danmark.

Googles Pixel-telefoner kommer heller ikke til Danmark denne gang. Det er tredje år i træk, at firmaet springer Danmark over. (Foto: TIMOTHY A. Clary © Scanpix)

Google har her til aften dansk tid afholdt sin årlige produkt-præsentation, hvor firmaet i en live-transmitteret event - i bedste Apple-stil - viser sine nye produkter frem.

Det er tredje år i træk, at Google afholder denne type show og tredje gang, at danskerne bliver sprunget over, når det kommer til at kunne købe firmaets telefoner, smart-højtalere og andre computer-dimser.

Med andre ord: Danmark er simpelthen for lille og ubetydeligt et marked til, at det kan betale sig for Google at sælge sine bedste og mest interessante produkter her.

Alle produkter lækket på forhånd

Selve eventen var stort set tømt for overraskelser. Hovedparten af de nye Google-produkter var nemlig lækket på forhånd.

Ganske som ventet kunne firmaet præsentere tredje-udgaven af sine Pixel-telefoner sammen med en ny kombineret tablet og pc ved navn Pixel Slate, som minder en del om Microsofts Surface Pro.

Derudover lancerede Google sit første såkaldte ‘smart display’ ved navn Google Home Hub, som er en videreudvikling af firmaets stemmestyrede smart-højtalere med en tablet smækket ovenpå.

Nye telefoner med store kanter

Google Pixel 3 og 3 XL side om side. (Foto: Shannon Stapleton © Scanpix)

Googles egne Pixel-telefoner har i år fået de opfindsomme navne Pixel 3 og Pixel 3 XL.

Den ‘lille’ telefon har en skærm på 5,5 tommer, men stadig en meget stor ramme både i toppen og bunden sammenlignet med de fleste moderne smartphones.

Så ser det lidt bedre ud for XL-versionen, hvis nye, forbedrede 6,3 tommer OLED-skærm nu går fra kant til kant og har fået den samme type udskæring i toppen af skærmen, som så godt som alle de dyreste telefoner har adopteret fra Apples iPhone X-design fra sidste år.

Dog har Pixel XL stadigvæk en relativ stor kant i bunden, så det er i hvert fald ikke et strømlinet design, den vinder på - men det er heller ikke det, Google satser på.

Kameraet er telefonernes store stjerne

Pixel er ofte blevet skamrost for kvaliteten af sit kamera, og det var da også i høj grad kameraet, som Google snakkede om her til aften.

Med en ny chip indbygget i Pixel 3 kan den nu lave endnu flere udregninger direkte på telefonen, som hjælper med at tage bedre billeder.

Fx kan kunstig intelligens automatisk vælge det bedste gruppebillede, hvor alle har øjnene åbne og smiler, selv om du rent faktisk trykkede på knappen, lige da der var en der blinkede og en anden så tåbelig ud.

På forsiden af telefonen er der nu to kameraer, som gør det muligt at zoome en del længere ud, så alle kan være med på en gruppe-selfie, uden at man skal mase sig sammen.

Derudover har Google - ifølge sig selv - gjort det muligt at tage endnu bedre billeder i lav belysning.

Googles sammenligning af billeder taget i lav belysning med iPhone Xs og Pixel. (© Skærmbillede fra Google-event.)

Faktisk kunne de ikke dy sig for at slå under bæltestedet mod Apple, da de viste to billeder taget side om side med henholdsvis den nye iPhone Xs og Pixel 3, hvor billedet fra Google naturligvis var en her del skarpere - i hvert fald med Googles fotograf bag udløseren.

Home Hub skal være din dagligstue-computer

Sådan ser Googles bud på en computer, der er designet til hjemmet, ud (Foto: TIMOTHY A. Clary © Scanpix)

Så var der lidt mere nyhed over Home Hub, som er Googles første bud på et såkaldt ‘smart display’.

Kort fortalt er det en tablet-lignende skærm, der er monteret på en højtaler, men som hovedsageligt er designet til at kunne styres med stemmen.

Home Hub er Googles bud på en computer, der er designet til at bo på køkkenbordet, i stuen eller sågar i soveværelset.

Tanken er, at man har en central computer, som alle i hjemmet kan bruge, som kan vise vejrudsigt, kalenderaftaler, svare på spørgsmål og som kan styre alle de enheder i hjemmet, som er internetforbundet.

Ingen Home Hub - men et plaster på såret

Særligt interessant var det, at Google i modsætning til fx Amazon og Facebook - der for nylig har præsenteret lignende produkter - har undladt at sætte et kamera i Home Hub. Simpelthen for ikke at træde for langt ind i brugernes privatliv.

Skulle du have lyst til at prøve kræfter med denne ny type hjemmecomputer, må du væbne dig med tålmodighed. Home Hub kommer ikke til Danmark foreløbig - faktisk bliver den kun lanceret i USA, Storbritannien og Australien i første hug.

Dog er der et lille plaster på gadget-såret til de danskere, der hungrer efter at få Google integreret i hjemmet. Firmaet lancerer senere i oktober de noget ældre smart-højtalere Google Home og Home Mini i Danmark, som kan stemmestyres via den danske udgave af Google Assistent.

Den lille Mini-model, som får en pris på 449 kroner, var et regulært julegavehit i USA i 2017, og det skulle ikke undre, om det samme kunne ske i Danmark i år.

Google vil også have en tablet med tastatur

Google Slate skal både fungere som tablet og pc. (Foto: DREW ANGERER © Scanpix)

Det sidste nye produkt, som Google præsenterede, var en 12,3 tommer kombineret tablet og pc, der har fået navnet Pixel Slate, og som både er designet til underholdning og arbejde.

Det lyder umiskendeligt som noget, der minder om Microsofts Surface Pro eller endda en smule som en iPad Pro med tastatur.

Slate kører dog med Googles eget styresystem ChromeOS, og er Googles forsøg på at kombinere de bedste ting ved en pc, en tablet og de millioner af apps fra Google Play-butik, som er designet til Android.

Tastaturet skal tilkøbes

Tastaturet, som skal købes separat, gør det muligt at justere vinklen på skærmen efter behov og kan bruges som cover, når Slate ikke er i brug.

Ligesom Microsofts Surface-tastatur - men i modsætning til Apples smart keyboard - så har Googles tastatur en trackpad (museplade), så man kan betjene enheden på samme måde, som man gør med en bærbar pc.

En ting man ikke kan benytte er kablede høretelefoner. Google har nemlig fulgt trenden fra mange smartphones og har droppet stikket til høretelefoner. Så her er bluetooth altså den eneste udvej, hvis man vil kunne høre noget uden at genere andre folk.

Om Pixel Slate formår at samle det bedste fra en tablet og en pc, bliver vi først klogere på, når de amerikanske anmeldere har fået fingre i det nye device.

Google har traditionelt haft mægtig svært ved at ramme plet inden for denne kategori, hvor Chromebooks mest bliver brugt i skoleregi, mens Android-tablets aldrig rigtig er blevet det store sus.

Danskere må vente

Det store sus bliver det som nævnt heller ikke i denne omgang for danskere med hang til Google-produkter, da firmaet altså går en lang bue udenom vores lille land.

Om det skyldes, at Google ikke evner at producere nok enheder, eller om firmaet har brug for at bevise sig på vigtigere markeder, inden de bruger energi og penge på at udbrede deres ypperste computere til resten af verden, melder historien ikke noget om.

Noget kunne dog tyde på det sidste. For selv i USA er Googles Pixel-telefoner - trods hypen om kamerates evner - stadigvæk et udpræget niche-produkt.

FacebookTwitter