SpaceX's genbrugs-rumkapsel bringer rumforsøg hjem til Jorden

Efter en lille måned hos Den Internationale Rumstation er SpaceX's genbrugte Dragon-rumkapsel vendt tilbage til Jorden.

På sin tur tilbage fra den internationale rumstation (ISS) blev SpaceX's Dragon-rumkapsel lettere forbrændt, men medbragte alligevel knap 1900 kg forskningmateriale og udstyr til NASA. (© SpaceX)

I december opsendte SpaceX forsyninger til Den Internationale Rumstation, ISS, for NASA.

Det særlige ved missionen var, at både raketten - en Falcon 9 - og rumkapslen var genbrugte. Det var en historisk begivenhed, da det var første gang NASA benyttede sig af en rumkapsel, som har været brugt før. NASA har dog før benyttet sig af en genbrugt raket.

Nu er rumkapslen af typen Dragon vendt tilbage til Jorden efter at være koblet til Den Internationale Rumstation (ISS) i en lille måned.

SpaceX har delt billedet af den bjærgede rumkapsel på det sociale medie Twitter. Rumkaplsen fragtede knapt 2 tons forskningsmateriale og andet udstyr med tilbage til Jorden.

Forsøg fra rumlaboratoriet

Den Internationale Rumstation (ISS) fungerer i høj grad som et rumlaboratorium, hvor astronauterne tester hvordan vægtløshed påvirker alt fra planter til astronauternes kroppe.

Med sig hjem til Jorden bragte Dragon-rumkapslen blandt andet muse- og planteforsøg, der nu skal analyseres af NASA's forskere.

Rumkapslen Dragon er i øjeblikket det eneste ubemandede rumfartøj, der kan fragte udstyr og forsyninger både til og fra Den Internationale Rumstation (ISS).

Facebook
Twitter