Teslas billige bil er på vej ud af produktionshelvede

Producenten har efter et halvt års forsinkelser nået målet for den nye Model 3. De sprøjter nu 5.000 elbiler ud om ugen.

Tesla har i alt modtaget over 450.000 forudbestillinger af deres Model 3. Og her er taget højde for nye ordrer og afbestillinger. (Foto: JASON LEE © Scanpix)

I foråret 2016 lancerede den amerikanske elbilproducent Tesla elbilen Model 3, som er firmaets hidtil billigste. Ifølge planen skulle Tesla allerede i slutningen af 2017 producere 5.000 biler om ugen.

Men i januar 2018 kunne elbilproducenten fortælle, at der kun var leveret 1.550 eksemplarer af Model 3 til kunder i fjerde kvartal af 2017.

Dengang sagde Telsa, at firmaet i stedet ville nå målet om 5.000 biler pr. uge inden udgangen af andet kvartal i 2018.

Og nu ser det ud til, at elbilproducenten næsten har nået målet. Det fremgår af en intern mail, som Reuters har set i hvert fald.

Bil nummer 5.000 på en uge blev nemlig færdig natten til søndag.

Automatisering skabte problemer

Allerede sidste år forudså Elon Musk, der er medstifter og direktør for Tesla, at firmaet højst sandsynligt ville ende i "et produktionshelvede".

En af forklaringerne har ifølge Tesla været en en stor afhængighed af automatisering. Det har skabt problemer for elbilproducenten, men også batteriproblemer og andre flaskehalse har været medvirkende til problemer i produktionen.

Tidligere på året erkendte Elon Musk da også, at firmaet havde forsøgt sig med for meget automatisering for hurtigt.

En ansat på fabrikken fortæller til Reuters, at de har været nødt til at flytte arbejdskraft fra produktionen af Teslas andre modeller - Model S og Model X - for at nå målet.

Tesla ramte også andet mål

I den interne mail, som Reuters har set, skriver Elon Musk, at Tesla også har nået et mål om at producere 7.000 eksemplarer af Model S, Model X og Model 3 på en uge.

- Jeg tror, at vi er blevet en rigtig bilproducent nu, skriver Elon Musk i angiveligt i mailen.

Tesla har bekræftet indholdet af mailen overfor Reuters.Tidligere fremgik det af artiklen, at Tesla også havde produceret 7.000 Model S og Model X på en uge. Det er ikke korrekt. De 7.000 biler er inklusive de 5.000 Model 3.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk