Tusindvis har spillet computer for at hjælpe forskerne - du kan også være med

Flere af DRs værter har også prøvet spillet Skill Lab, der hjælper forskere fra Aarhus Universitet med at kortlægge menneskets hjerne.

Se hvordan det gik for flere af DRs værter, da de kastede sig ud i spillet 'Skill Lab: Science Detective', der kan gøre dig klogere på dine kognitive styrker.

- Man skal holde tungen lige i munden. Man kan ikke snakke imens.

Sådan siger P4 vært Lotte Friis, da hun prøver 'Skill Lab: Science Detective'.

Hun har gjort som næsten 7000 danskere, og registreret sig til at spille 'Skill Lab: Science Detective', der hjælper forskere fra Aarhus Universitet med at blive klogere på menneskets kognitive funktioner.

Bliv klogere på dig selv

'Skill Lab: Science Detective' består af seks mini-spil, der udfordrer de basale hjernefunktioner i din hjerne.

Om du spiller et enkelt mini-spil eller gennemfører dem alle, så donerer du dine data til en stor database, der bygger en model, der skal gøre os klogere på hvem mennesket er.

- Modellen kobler hjernefunktionen sammen med adfærden i spillene. Og den model bliver bedre og bedre, hver gang der kommer flere ind og spiller spillene, siger Jacob Sherson, der er professor, mso, ved Aarhus Universitet og leder af Science at Home, der har lavet spillet.

Og du kan også blive klogere på dig selv.

Gennemfører du alle seks mini-spil får du en oversigt over din præstation og over hvilke funktioner, du har dine styrker og svagheder indenfor.

Du får altså et detaljeret indblik i, om du er en haj til at huske eller hvor hurtig din reaktionsevne er.

Populære partikler

Det mest spillede mini-spil lige nu er 'Electron Rush', hvor der skal fart på.

I mini-spillet skal du nemlig hjælpe fysikeren Megumi med at accelerere partikler hurtigere og hurtigere.

Her får du blandt andet vurderet din evne til at planlægge, når du skal hjælpe Megumi med at accelerere partiklerne så hurtigt som muligt.

Du kan stadig nå at være med, hvis du vil blive klogere på dig selv - og hjælpe forskerne med at afkode menneskets adfærd.

Du skal bare registrere dig som bruger her, og så er du klar til at spille løs.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk