Tyskland vil teste flyvende by-taxier

Audis hjemby Ingolstadt skal være forsøgskanin for fremtidens flyvende bytransport.

Her ses Audi og Airbus' koncept af, hvordan en fremtidig flyvende bil kan se ud. (© Airbus)

Hvordan løser man udfordringen med tætpakkede veje, lange bilkøer og spildtid bag rattet? Et bud kunne være at rykke en del af trafikken til luften. Og det er netop, hvad Tyskland har planer om at teste.

Tysklands minister for transport og digital infrastruktur, Andreas Scheuer, har netop underskrevet en hensigtserklæring sammen med en lang række partnere - blandt andre Airbus og Audi - om at afprøve teknologien i og omkring den sydtyske by Ingolstadt.

I en udtalelse til Bloomberg skriver den tyske Transportminister:

- Flyvende taxier er ikke længere en vision, de kan løfte os ind i en ny mobilitets-dimension.

Flyvende taxier forbedrer offentlig transport

Inden egentlige test kan gå i gang, skal der dog laves en række undersøgelser og Ingolstadts borgmester, Christian Lösel, forsikrer, at borgerne vil blive taget med på råd.

- Borgerne vil aktivt deltage i undersøgelserne af muligheden for at gennemføre forsøget, og alle borgernes interesser i forhold til sikkerhed og støjgener skal følges.

- Jeg vil gerne understrege, at flyvende taxaer er tænkt til at forbedre det offentlige transportnet og ikke at erstatte det, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Flyvende biler, droner eller helikoptere?

Forsøget er en del af det større europæisk smart city-initiativ Urban Air Mobility, som netop er anført af Airbus, og som blandt andet er støttet af Europa-Kommissionen.

Dog er det endnu uklart, om transporten alene er tænkt til at foregå via en slags stor drone eller et helikopter-lignende fartøj, eller om der ligefrem er tale om flyvende biler.

Airbus og Audi har tidligere fremvist et koncept, der netop kombinerer de to transportformer. Som det kan ses på billedet øverst i artiklen, er tanken, at bilen kan løftes af noget, der ligner en gigantisk drone, som kobler sig til bilens tag.

Facebook
Twitter