USB-stik med video af sæler fundet - i frossen sæl-lort

Forskere har fundet et fungerende USB-stik i en nedfrosset afføringsprøve fra søleoparder - med video og billeder af sælerne på.

Der er god plads i gabet på sådan en søleopard - i hvert fald nok til at kunne sluge et USB-stick. (© WikiMedia Commons)

Afføring fra søleoparder er guld værd for sælforskere, der analyserer indholdet for at blive klogere på sælernes adfærd.

For tre uger siden gjorde nogle forskere så en meget mærkelig opdagelse i netop sådan en prøve.

Da forskere ved New Zealands National Institute of Water and Atmospheric Research (NIWA) optøede en frossen sæl-lort, der havde ligget i fryseren i et år, fandt de noget hårdt af plastik dybt inde i lorten.

Det er ikke første gang, at forskere har fundet plastik i afføringen fra søleoparder. Men denne gang var det et helt specielt stykke plastik.

Det viste sig nemlig at være et USB-stik - også kaldet en USB-nøgle - en hukommelsesenhed til at flytte data med, som lå gemt i den frosne lort.

Søleopard inception

Og ikke nok med det. Efter en tur igennem søleopardens tarmsystem og et år i en fryser, fungerede USB-stikket stadig.

Men nu bevæger vi os virkelig ind i "ufatteligt, men sandt"-territorium.

Indholdet på USB-stikket viste sig nemlig at være både billeder og video af netop søleoparderne i det område, hvor lorten blev indsamlet.

En af søleoparderne har altså spist et USB-stik, der måske indeholder optagelser af den.

Nu leder forskerne efter ejeren - for at finde ud af, hvordan det er endt i sælen - men også for at give USB-stikket tilbage. Og de forventer mere sæl-lort i betaling.

Se videoen forskerne fandt på USB-stikket i dette tweet fra NIWA.