VIDEO Programmør laver mikro-rumskib på en time

Super-programmør Mogens Hvidtfeldt har fået en minicomputer i hånden, der lige nu bruges til undervisning i 4. klasser. Det er blevet til starten af et asteroide-spil.

Den såkaldte micro:bit-computer kan blandt andet bruges til at skabe kompasser, termometre og skridttællere.

Den er kun på størrelse med en tændstikæske.

Alligevel kan BBC’s såkaldte micro:bit-computer både bruges til at lave skridttællere, termometre og kompasser. Den kan endda bruges til at åbne klapbroen Langebro i København.

Cirka 60.000 af landets 4. klasseelever har fået udleveret en micro:bit-computer og er dermed blevet en del af Ultra:bit-projektet, som er skabt i et samarbejde mellem Center for Undervisningsmidler og DR Skole.

Eleverne har fået udleveret de små computere, så de kan lære, hvad det vil sige at programmere. Altså det, man også kalder for ’at kode’.

Og de kan blandt andet blive inspireret af Mogens Hvidtfeldt, der er programmør i den succesfulde IT-virksomhed Unity Technologies.

DR Viden har givet Mogens Hvidtfeldt en micro:bit-computer i hånden og givet ham en time til at kode det første, der faldt ham ind. Og den lille computer er mere simpel at gå til, end han er vant til.

- Når jeg koder, er det tekst, jeg skriver, og ikke blokke, som man trækker ind, siger han.

Bliver til et rumskibsspil

Efter en time har Mogens Hvidtfeldt fået programmeret et lille rumskib. Hans idé er, at den skal navigere gennem asteroider.

- Det er ikke et færdigt spil endnu. Hvis jeg brugte et par timer mere, ville jeg nok godt kunne få et spil ud af det, siger han.

- Man skal jo bare lege med det. Det er det vigtigste, fortsætter Mogens Hvidtfeldt.

Unity Technologies, som Mogens Hvidtfeldt, arbejder hos, er startet af danskeren Nicholas Francis, islændingen David Helgason og tyskeren Joachim Ante. Det skete i de første år af 00erne.

I dag er Unity Technologies en global succes takket være deres udviklingsplatform med navnet Unity, der bruges til at udvikle spil til blandt andet Playstation, Nintendo og Iphone.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter