Zuckerberg gør grin med sin afhøring i Kongressen

De seneste uger har Zuckerberg undskyldt igen og igen. Men tonen var en anden på Facebooks store udviklerkonference.

Mark Zuckerbergs afhøringer i Kongressen blev til en joke på Facebooks årlige udviklerkonference. (Foto: © Josh Edelson, Scanpix)

- Lad os ikke gøre det her igen i den nærmeste fremtid, sagde en grinende Mark Zuckerberg på Facebooks årlige udviklerkonference, F8.

Kommentaren kom, da der på en storskærm blev vist en video af Zuckerberg, da han for nyligt var i Washington for at blive afhørt af et udvalg af folkevalgte politikere.

Det er et øjeblik fra konferencen, som flere tech-journalister har bidt mærke i. Blandt andet Quartz og BusinessInsider bemærker, at Zuckerberg med den henkastede bemærkning forsøgte at lægge afstand til den omfattende opmærksomhed, som høringerne fik.

Vittigheden kom, da Zuckerberg præsenterede en funktion på Facebook, der hedder Watch Parties. Her kan flere Facebookbrugere samtidigt se den samme video og kommentere på den. Zuckerberg havde i dagens anledning valgt at bruge en videostump fra høringerne i Kongressen som eksempel:

- Lad os sige, at en af dine venner skal afhøres af Kongressen. Med 'Watch Party' kan dine venner samles og grine. Det gjorde nogle af mine venner faktisk, sagde han fra scenen.

Gentager den samme handlingsplan

Udover det, var der ikke meget nyt om, hvordan Facebook i fremtiden vil forhindre misbrug. Facebook har været i søgelyset, fordi det er afsløret og bekræftet, at Rusland har brugt Facebook i et forsøg på at påvirke det amerikanske valg.

Samtidig har Cambridge Analytica-skandalen, der handler om misbrug af data fra 87 millioner Facebook-brugere, sat sit tydelige aftryk.

Zuckerberg gentog igen den plan, han også fremlagde for Kongressen, for at komme skandalerne til livs. At Facebook vil forhindre misbrug med kunstig intelligens og ved at ansætte flere menneskelige moderatorer.

Teknologien til at forhindre misbrug med kunstig intelligens er stadig på et tidligt stadie, så i starten vil meget af opgaven blive løftet af de nye menneskelige moderatorer. Det vil tage omkring tre år at få dem i gang med deres arbejde, sagde Zuckerberg i et interview med Wired:

- Jeg tror, det bliver en overgangsperiode på omkring tre år, hvor vi skal opbygge de teams. Man kan ikke bare ansætte 30.000 mennesker på en dag og så se resultater, sagde han.

Slet hvad Facebook ved om dig

Facebook giver også brugerne mulighed for at slette en del af, hvad virksomheden ved om dem. Zuckerberg sammenlignede det med at slette cookies i en web-browser

- Det kan medføre besvær. Måske skal du logge ind eller lave indstillinger helt forfra. Det er det samme med Facebook. Der får du også et dårligere produkt, mens vi lærer dine præferencer at kende igen, sagde han.

Zuckerberg siger selv, at det kommer som en reaktion på hans besøg i den amerikanske kongres:

- Jeg havde ikke klare svar på, hvad der sker med brugernes data, hvis de ønsker dem slettet. Det forsøger vi at lave om på med den her funktion.

Facebook forventer, at funktionen er klar inden for et par måneder.