Tema

Maden mellem os

Med temaet ’Maden mellem os’ fokuserer DR på al det samvær, vi har omkring mad. Hvilken rolle spiller mad mellem os mennesker – i familier, i parforholdet, blandt forskellige kulturer og ude i de danske landskaber? Følg temaet på DRs flader i marts og april måned og på DRTV, hvor tv-programmerne samles.

Tidslinje

  1. Husker du? 10 madvarer vi gik helt i selvsving over

    Skyr, lakrids og rucola skulle en periode proppes i al mad, vi lavede.

  2. Mathilde gider ikke lave mad: ’Det er fuldstændig ligegyldigt, hvordan man tilbereder den’

    23-årige Mathilde bruger højst syv minutter på et måltid. Se hendes bud på hurtigretter.

  3. Til kamp mod solo-spisning og madspild: Fremtidens måltid er socialt

    Selvom flere af os bor alene, bliver vi bedre til at mødes om aftensmaden, forudser fremtidsforsker.

  4. Dancake, flæskesvær og frysepizza: Derfor spiser vi den “forbudte” mad, selvom vi ved, vi ikke bør

    Der er gode grunde til, at vi gang på gang bryder reglerne, forklarer eksperter.

  5. Fisk på tyrkisk og latinamerikansk: ’Vi plejede aldrig at spise dyr fisk som nu’

    To familier med tyrkiske og venezuelanske rødder får de samme fem ingredienser. Hvordan vil de tilberede en hverdagsret?

  6. Fødevareforskere: Der er for få frie forskningsmidler på vores område, og det er et stort problem

    Politikerne er nødt til at lave reglerne om, så vi kan få mere uafhængig forskning, lyder kritikken.

  7. Faktatjek: Bliver vi sundere af at drikke mælk?

    Sundere knogler, færre hjerteproblemer og øget risiko for kræft. Myterne om mælk er mange, men hvad er op og ned i debatten?

  8. Et glas mælk om dagen? Forskere sår tvivl om det officielle kostråd

    Der er ikke bevis for, at mælk forebygger kræft, knogleskørhed og hjerte-kar-sygdomme, som Fødevarestyrelsen ellers påstår.

  9. Ernæringsekspert fra Cameroun og en indisk diætist: To husmødre laver hver deres lørdagskylling

    To kvinder med indiske og vestafrikanske rødder får de samme fem ingredienser. Hvordan vil de tilberede en hverdagsret?

  10. Dak Wichangoen: Danskerne er forvirrede, når det kommer til asiatisk mad

    Køkkenchefen fra Kiin Kiin synes, at mange danskere burde prioritere bedre, når de laver asiatisk mad.

  11. Tre unge fortæller om livet som slagter: ’Jeg bliver sat op som skurk’

    Tre unge danskere fortæller, hvorfor de har valgt slagterfaget til i en tid, hvor kød er udskældt, umoderne og for nogle decideret ulækkert.

  12. Michael Monberg spiste kød i 37 år - nu kæmper han for, at vi alle dropper bøffer og mælk

    Mad forener og samler ikke altid. Michael Monberg er veganer og aktivist og oplever ofte at modtage dødstrusler.

  13. Middag på iransk og vietnamesisk: Fem grøntsager bliver til to vidt forskellige retter

    En vietnamesisk og en iransk familie får de samme fem basisråvarer. Hvordan laver de hver deres hverdagsret?

  14. Italiener bag stjernerestaurant: 'Drop madplanen og lav hvad du har lyst til'

    Fyld dit køleskab op med lækre råvarer og lav det du føler for - så bliver du glad i låget, lyder det fra Michelin-kok.

  15. Da pizzaen kom til Danmark: Sådan ændrede italiensk mad vores madvaner for altid

    Masselukning af pølsevogne, færdigmad på frost og en restaurant i alle småbyer. Sådan ændrede pizzaen Danmark.

  16. Hjælper det på ensomhed at spise sammen med andre?

    På Youtube ser mange tusinde mennesker med, når Kristian Aagaard laver madvideoer, men han er næsten altid alene om måltidet.

  17. Quiz: Hvor i landet spiser vi flest rundstykker, spareribs og pandekager?

    Spiser nordjyderne mere fisk, og er københavnerne besat af bacon? Se om dine fordomme om vores madvaner i de forskellige landsdele holder stik.

  18. Sushi på Vesterbro og tarteletter i Holstebro: Se hvad der er populært at spise i din landsdel

    Klik på kortet og se forskellene på vores madvaner rundt omkring i landet.

Andre medier skriver