Tinder vil indføre en panik-knap til folk, der føler sig truede

I første omgang er den kun for amerikanerne. Men Tinder arbejder på at udbrede knappen.

Hvis brugerne aktiverer tilføjelsen til appen, kan de før en date indtaste oplysninger om personen, de skal møde, og tidspunktet for mødet. (Foto: © Olafur Steinar Gestsson, Scanpix)

Tinder har planer om at indføre en panik-knap, som brugerne kan aktivere, hvis de pludselig bliver utrygge under en date.

For at det kan lade sig gøre, samarbejder Tinder med appen Noonlight, som har fokus på sikkerhed. Den opererer kun i USA.

- Man bør køre en dating-forretning, som hvis du var en mor, siger Mandy Ginsberg, chef for Match Group, der ejer Tinder.

Hvis brugerne aktiverer tilføjelsen til appen, kan de før en date indtaste oplysninger om personen, de skal møde, og tidspunktet for mødet.

Samtidig bliver brugerens position fulgt under hele daten.

Deler oplysninger med politiet

Hvis en alarm bliver aktiveret, skal brugeren i tilfælde af et fejltryk indtaste en kode for at vise, at alt er godt. Hvis det ikke sker, skal brugeren svare på en sms. Sker det ikke, vil vedkommende blive ringet op.

Og hvis personen ikke svarer, eller hvis personen tager telefonen og beder om hjælp, vil selskabet kontakte politiet og dele brugerens position samt al den information, som brugeren har indtastet inden daten.

Selskabet lover, at det ikke vil sælge brugernes lokationsoplysninger eller bruge dem til markedsføring.

Sikkerhedstilføjelsen bliver rullet ud til amerikanske brugere i slutningen af januar.

Hvert år er der flere eksempler på ofre, der har mødt gerningsmanden på nettet eller via en datingapp, oplyser Center for Seksuelle OvergrebRigshospitalet.

I 2018 var det cirka ti procent af de 550 henvendelser til centret, hvor offer og gerningsmand havde mødt hinanden på den måde.

Bevis dit udseende

Tinder planlægger også at lancere et system, der skal verificere brugernes udseende.

Det kommer til at foregå på den måde, at brugerne skal tage billeder af dem selv i forskellige positioner, som så vil blive sammenlignet med brugerens profilbillede.

Hvis ens ansigt bliver verificeret, får ens profil et blåt ikon.

I år vil den feature blive mulig at bruge i andre lande end USA også. Om den rammer Danmark, kan Tinder endnu ikke oplyse.

Match Group ejer flere datingsites og planlægger at lancere de ovennævnte tiltag til de andre sites også.