VIDEO Lego-robot folder papirsflyver og affyrer den

Brasiliansk lego-superstjerne bygger papirsflyver-fabrik for elektronikgigant.

Lego-robotten var en del af teknologi-koncernen Arrow's Superbowl-reklamer.

Normalt har vi jo ikke for vane at vise reklamer på DR. Men en gang imellem dukker der noget op, som tænder vores fascination af teknologi.

En del af traditionen bag det gigantiske show omkring Super Bowl er et hav af reklamer, som ofte er grotesk dyre og ekstravagante - og normalt ikke særligt interessante for os danskere.

Men en af dem var faktisk ret genial. I hvert fald hvis man er fan af Lego - og særligt deres Mindstorm-apparater, der kan omdanne Lego-klodserne til ret avancerede maskiner.

Det enorme teknologi konglomerat Arrow har nemlig hyret PR-bureauet Elevation Digital Media til at lave en serie af reklamer, der skal vise fremtidens teknologiske muligheder - selvfølgelig indenfor felter hvor teknologigiganten dominerer.

Elevation Digital Media hyrede dernæst den berømte brasilianske lego-bygger Arthur Sacek til at bygge en papirsflyver-maskine til den første af de i alt ti videoer.

Robotten har flere hjerner

Hvad robotten har med fremtiden for teknologigigantens Aerospace and Defense-afdeling at gøre, må man selv vurdere. Man må gå ud fra, at de ikke har tænkt sig at begynde at producere papirsflyvere.

Men robotten blev bygget og filmet.

Og resultatet er en rigtig fin video. For der er noget utroligt fascinerende over at se legetøj, der fungerer som et stykke præcist maskineri.

Den fungerer ved hjælp af en række af Lego's Mindstorm "hjerner" og linjevis af specialskrevet computerkode - og så selvfølgelig en ordentlig kasse Lego-klodser.

Resultatet er en perfekt papirsflyver, som robotten til sidst selv sender afsted.

Arrow Electronics har også postet en video på Youtube, der forklarer, hvordan robotten blev konstrueret.

Hvis man er fan af Lego og teknologi, så er denne video altså ret blæret.

Opslået af DR Nyheder på 9. februar 2016