VIDEO Ugens mest omtalte vikarer: Helte eller skruebrækkere?

Da Spillerforeningen og DBU ikke kunne nå til enighed, endte en flok fodboldamatører med at trække overskrifter i det store udland.

For 17 danske fodboldamatører gik en drengedrøm i den forløbne uge i opfyldelse.

De kan nemlig nu tilføje A-landsholdsspiller til cv'et efter debuten i det hæderlige 3-0-nederlag ude mod Martin Skrtel, Marek Hamsik og de øvrige slovakiske landsholdsstjerner.

For at det overhovedet kunne komme så vidt, at det bedste danske fodboldlandshold skulle repræsenteres af spillere helt til serie 1-niveau, var der gået nogle nærmest farce-agtige dage.

Vikarlandsholdet nåede verden rundt

Spillerforeningen og Dansk Boldspil-Union (DBU) kunne ikke blive enige om en ny aftale for landsholdsspillerne og så endte det hele i hårdknude.

Landstræner Åge Hareide fik fri fra tjeneste, og de normale landsholdsspillere kunne også rejse hjem til deres klubber igen, mens medier verden over rapporterede lystigt om nationens nye darlings - vikarlandsholdet.

I modsætning til hvad de fleste frygtede, endte onsdagens opgør i Slovakiet ikke med den helt store danske ydmygelse, og på sociale medier blev 'vikarerne' udråbt som værende alt fra nationens sande helte til egoistiske skruebrækkere.

Torsdag aften sluttede de nye landsholdsspilleres eventyr i rødt og hvidt indtil videre, da DBU og Spillerforeningen indgik en midlertidig aftale gældende til d. 30. september. Derfor er Eriksen, Schmeichel & co. tilbage i nationaldragten til søndagens Nations League-opgør mod Wales i Aarhus.

I videoen øverst i artiklen kan du se, hvordan medrejsende fans og et par af de nyslåede landsholdsspillere har oplevet de fodboldhistoriske dage.

Du kan blive meget klogere på fodboldkonflikten i 21 Søndag og i dokumentaren 'Vikarlandsholdet - helte eller skruebrækkere?' på DR1 kl. 21.45.

Facebook
Twitter