Et år efter Charlie Hebdo: Præsident Hollande ventes at stramme terrorloven

Det er præcis et år siden, at satiremagasinet Charlie Hebdo blev angrebet. I dag roser Frankrigs præsident politiets indsats. Dr.dk sender live kl. 11.30.

For præcis et år siden i dag blev det franske satiremagasin Charlie Hebdo angrebet.

Flere steder i Paris bliver de dræbte i dag og de kommende dage mindet. Frankrigs præsident Francois Hollande besøger politiets hovedkvarter i Paris for at rose dem for deres indsats, og forleden afslørede han en mindeplade til ære for de dræbte.

Præsident Hollande taler til medlemmer af antiterrorstyrkerne i politiets hovedkvarter i Paris. I talen ventes Hollande at have fokus på nye lovstramninger mod organiseret kriminalitet og terrorisme.

Flere dages drama

For et år siden slutter det hele efter efter godt to døgn. I alt mister 20 mennesker livet - inklusiv tre terrorister - på fire forskellige steder i og omkring Paris.

I dag kl 11.30 sender dr.dk live fra årsdagen for angrebet.

DR's korrespondent Bjørn Villum var i Paris for et år siden - og det er han også i dag, hvor han vil rapportere live.

I studiet kommer Lars Refn, formand for danske bladtegnere, Dennis Meyhoff Brink, forsker i religionssatire, Manni Crone, forsker i terrorisme og Frankrigs indenrigs- udenrigs- og sikkerhedspolitik, samt Frederik Hjort Gernigon, der har boet 15 år i Paris og befandt sig der, da angrebet skete.

I videoen i toppen af artiklen kan du se TV Avisens overskrifter fra de to dages tragiske begivenheder

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk