Mord under huden

For El Salvadors bander er tatoveringer et livsvarigt tegn på troskab. Selv hvis de i sjældne tilfælde slipper ud, er de mærket for livet.

Mord under huden

For El Salvadors bander er tatoveringer et livsvarigt tegn på troskab. Selv hvis de i sjældne tilfælde slipper ud, er de mærket for livet.

Scroll eller brug piltasterne for at læse

En bandekrig raser i El Salvador i Mellemamerika. Konflikten mellem to bander, Mara Salvatrucha (MS-13) og 18th Street, har ødelagt landet.

I El Salvador er medlemmerne af bander som 18th Street kendt for deres opsigtsvækkende tatoveringer, der ofte dækker hele kroppen.

Bandemedlemmerne lader sig tatovere for at vise loyalitet og tilhørsforhold. Ofte har de været medlemmer, siden de var børn.

Tatoveringerne varierer fra bande til bande. De fleste medlemmer af 18th Street har tallet 18 tatoveret flere steder i både ansigtet og på kroppen.

Også andre tatoveringer går igen.

I bandemiljøet betragtes det som forræderi at få fjernet sine tatoveringer, og vil man ud ud, sker det enten i en ligpose eller gennem Jesus.

18th Street lader nemlig ikke sine medlemmer forlade banden med livet i behold - med mindre de konverterer til kristendommen.

Men selvom man forlader den bande, man måske er vokset op i, er man mærket for livet. Bogstaveligt talt.

Med Sauls ansigtstatoveringer må han leve et liv i skjul. Går han ud på gaden uden make-up, bliver han dræbt på stedet. Enten af det lokale politi eller af de andre bander.

Wilfredo har selv fået fjernet sine ansigtstatoveriner - det vil tage fem år at fjerne resten.

Credit


Foto: Mads Køngerskov og Jakob KroghTekst og research: Mathilde Dalskov og Jakob KroghGrafik: Mads Rafte HeinVideo: René Just PoulsenRedigeret af: Maya NissenSe mere om bandemedlemmerne i mini-dokumentarerne ’De frelste massemordere 1 og 2’ allerede nu på DRTV eller i 'Horisont: Fra morder til missionær' på DR1 på mandag klokken 21.55.