Flæskestegens rejse

Vi har fulgt grisen — fra juletallerkenen og tilbage til stalden.

Flæskestegens rejse

Vi har fulgt grisen — fra juletallerkenen og tilbage til stalden.

  • Af Martin Fält
  • 22. dec. 2018
Scroll for at læse

Når danskerne sætter sig til bords juleaften, vil det for en stor dels vedkommende være med forventningen om at spise sprød flæskesvær.

Ifølge en undersøgelse fra 2016 spiser 45 procent af danskerne både and og flæskesteg juleaften, mens otte procent udelukkende spiser flæskesteg. I december spiser vi i gennemsnit dobbelt så meget flæskesteg som vi gør i de øvrige måneder.

I Danmark har vi mere end 12 millioner svin, og det kan se voldsomt ud, når de lader livet for, at vi kan få deres sprøde svær — men det er lovpligtigt at bedøve grise inden slagtning. Grisene i fotoserien her var derfor ikke ved bevidsthed, da de blev slagtet. De blev bedøvet med CO2-gas.

Du kan lære, hvordan man laver en klassisk flæskesteg her.

Credit


Foto: Martin Fält


Visuel redaktør: Frederik Storm


Redigering: Annegerd Lerche Kristiansen


Redaktør for digitale fortællinger: Kim Schou


Kilder: Danmarks Statistik og analysebureauet Wilke.