Jonathan Groth

Groth har gjort op med indre dæmoner

Jonathan Groth

Groth har gjort op med indre dæmoner

Scroll eller brug piltasterne for at læse

23-årige Jonathan Groth er de seneste 12 måneder gået fra en placering udenfor top-100 i verden til aktuelt at være nummer 31. Det er bordtennisspillerens højeste placering nogensinde på verdensranglisten i herresingle.

- Både fysisk og mentalt var OL-kvalifikationsturneringen den hårdeste, jeg har spillet. Jeg vidste jeg skulle slå flere højere rangerede spillere i træk. At det lykkedes var en kæmpe forløsning, da det giver mig tro på tingene.JONATHAN GROTH EFTER STÆVNET TIL DIF

Jonathan Groth er den eneste danske deltager i bordtennis ved OL i Rio. Efter Michael Maze indstillede karrieren tidligere på året er alle danske bordtennisforventninger ved OL i Rio således placeret på Roskildedrengens skuldre.

De manglende holdkammerater betyder Groth har tænkt alternativt i forberedelserne til OL. I starten af juli havde han derfor inviteret en række udenlandske konkurrenter på træningslejr i Danmark, for på den måde at få optimal træning.

De minimale muligheder for et internationalt træningsmiljø i Danmark fik for fem år siden Jonathan Groth til at flytte til Tyskland. Her er bordtennis en langt større sport og danskeren bliver dagligt matchet af de i alt 9 tyske top-100 spillere.

Det markante hop op i den sjove del af verdensranglisten indenfor det seneste år afspejles i resultaterne. Endnu er den helt store succes i de internationale mesterskaber udeblevet. Senest ved VM i 2015 nåede Groth 1/16-delsfinalen.

Selvom Michael Maze er stoppet, så spiller han en rolle for Jonathan Groth. Maze har med jævne mellemrum guidet og hjulpet Groth i optaktsfasen. Maze var i kvartfinalen i single i London 2012 og vandt bronze i Athen i 2004 med Finn Tugwell.

Pengene i bordtennis er ikke store, medmindre man er i top-10 på verdensranglisten. Derfor supplerer Jonathan Groth den støtte han modtager fra sponsorer og Team Danmark med at spille holdkampe for den tyske Bundesligaklub Fulda.

Teknisk og taktisk er Groth siden juniortiden blevet betragtet som et stortalent. Med psyken på plads virker talentet til for alvor at kunne folde sig ud. Ved OL er et ekstra psykisk niveau nødvendigt, fire kinesere topper ranglisten og forventes at tage alle medaljer med hjem.

Credit
Tekst: Per Colstrup VinkelBilleder: Das Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team Danmark, Scanpix/ Henning Bagger, Scanpix/ Henning Bagger, Scanpix/ Liselotte Sabroe, Das Büro for DIF og Team Danmark, Getty/ Lars Dareberg/OmbrelloWebdokredaktør: Maya Nissen