4 x 100 meter medley

Rekorden skal tilbage til Danmark

4 x 100 meter medley

Rekorden skal tilbage til Danmark

Scroll eller brug piltasterne for at læse

Holdkap i medley er svømningens kombinerede svar på en tikamp og en stafet. Her glæder det om at vise, at holdet mestrer alle svømningens fire discipliner; Rygcrawl, brystsvømning, butterfly og crawl.

På kvinderenes 4x100 meter holdkap i medley sender Danmark Rikke Møller Pedersen, Mie Ø. Nielsen, Jeanette Ottesen og Pernille Blume i vandet. Hver især skal de svømme den disciplin, de mestrer bedst.

Mie Ø. Nielsen lægger ud med at svømme de første 100 meter i hendes hofdisciplin, rygcrawl. På denne distance vandt hun EM-guld tidligere på året.

Herefter springer Rikke Møller Pedersen i vandet for at svømme de næste 100 meter i brystsvømning. Tidligere på året vandt Møller Pedersen EM-guld i 200 meter brystsvømning, mens hun også tidligere har vundet EM-guld i 100 meter brystsvømning.

Næste kvinde i vandt bliver rutinerede Jeanette Ottesen, der har hele 47 (!) EM og VM-medaljer i samlingen. De fleste er dog hentet i de individuelle discipliner. Under det seneste VM svømmede Jeanette Ottesen en VM-sølvmedalje hjem til Danmark i 100 meter butterfly. I holdkappen svømmer hun også butterfly.

Efter de tre svømmere har slået fingrene i bassinkanten, kan Pernille Blume forhåbentlig svømme OL-guldet hjem til Danmark, når hun crawler sig de sidste 100 meter igennem vandet.

Det er en lynhurtig, kvindelig kvartet, som Danmark sender i vandet, men danskerne må alligevel kun betegnes som outsidere til en OL-medalje, selvom holdet nåede frem til VM-finalen sidste år.

For VM-finalen i 4x100 meter medley sidste år var nemlig den første VM-finale nogensinde i 4x100 meter medley for et dansk kvindehold. Men danskerne imponerede alle.

På trods af det fine resultat kunne danskerne godt tillade sig at være en smule skuffede. Sverige svømmede nemlig fremragende i VM-finalen og blev nummer to. Samtidig snuppede de danskernes europarekord på distancen, så den nu lyder på 3 minutter og 55,24 sekunder.

Målet til OL må derfor være en finaleplads i første omgang. Herefter skal europarekorden tages tilbage, så svenskerne igen kan se, hvem der har Europas bedste, kvindelige svømmere.

Credit
Tekst: Malte NørgaardBilleder:


1-3: Das Büro for DIF og Team Danmark

4: Scanpix / Uffe Weng

5: Das Büro for DIF og Team Danmark

6: Scanpix / Uffe Weng

7-8: Das Büro for DIF og Team Danmark

9-10: Scanpix / Søren Bidstrup

11-12: Das Büro for DIF og Team Danmark
Webdokredaktør: Maya Nissen