Anna-Emilie Møller

Supertalentet er den yngste i mere end 100 år

Anna-Emilie Møller

Supertalentet er den yngste i mere end 100 år

Scroll eller brug piltasterne for at læse

19-årige Anna-Emilie Møller bliver den yngste danske atletikudøver ved et OL siden 1912, når hun stiller op i 3000 meter forhindringsløb.

Det danske supertalent har kun dyrket forhindringsløb i ét år.

Men hun har bestemt ikke været i dårlig form forinden. I 2014 vandt hun 10 kilometer-distancen til DM for efterskoler, da hun gik på Hjemly Idrætsefterskole, der ligger i Hillerslev på Midtfyn. Dengang havde hun basket som hovedfag og spillede på U/18-landsholdet.

Nu har Anna-Emilie Møller droppet basketkarrieren for udelukkende at satse på løb.

Inden sæsonen var der dog ikke meget, der tydede på en OL-plads for den unge dansker. Hendes personlige rekord lå mere end 25 sekunder fra OL-kravet.

Men med et benhårdt fokus på forhindringsløbet, skete der pludselig noget ved et stævne i schweiziske Geneve i slutningen af juni.

Det umulige var blevet muligt. Under et stævne i den finske by Turku en uge senere, løb Anna-Emilie Møller et fejlfrit løb og klarede OL-kravet med mere end 3,5 sekunder.

Tiden fra Turku på 9 minutter, 41 sekunder og 43 hundreddele var også ny dansk rekord, selvom løbet kun var hendes fjerde officielle forhindringsløb. Hele 23 sekunder blev der løbet af den tidligere rekord, der havde stået siden 2005.

Vi satsede egentlig på OL i Tokyo i 2020, så det er ikke til at fatte, at jeg har klaret kravet
Anna-Emilie Møller efter OL-pladsen var sikret.

Ufatteligt for hende selv, men ikke desto mindre sandt er det, at Anna-Emilie Møller bliver Danmarks første kvinde nogensinde til at stille op til OL i 3000 meter forhindringsløb.

Dog skal det siges, at disciplinen på kvindernes side først blev optaget på det olympiske program ved legene i Beijing i 2008.Det ændrer alligevel ikke på, at Anna-Emilie Møller også kommer til at slå en anden imponerende rekord, når hun træder ind på atletikstadion i Rio.


Anna-Emilie Møller bliver nemlig den yngste kvindelig atletikudøver Danmark nogensinde har sendt i aktion ved et OL. Rekorden kommer hun til at tage fra Jette Ingstrup, der var 19 år og 50 dage, da hun stillede op i 800 meter løb ved OL i Tokyo i 1964.

Credit
Tekst: Malte Nørgaard


Billeder: Das Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team Danmark, Scanpix/ Bax Lindhardt, Das Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team Danmark


Webdokredaktør: Maya Nissen