Damedoublen: Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen

En fremadstormende duo

Damedoublen: Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen

En fremadstormende duo

Scroll eller brug piltasterne for at læse

2015 gik hen og blev et af de helt store år for damedoublen i badminton Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl. Sammen vandt de både Malaysia Grand Prix Gold og German Grand Prix Gold, og de to danske badmintonstjerner vandt som ventet også DM. I december blev de kåret som årets spillere i dansk badminton.

Den helt store 2015-triumf blev næsten spillet hjem, da Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl som de første danskere nogensinde stod i en VM-finale i damedouble. På den anden side af nettet var modstanderne kinesiske Zhao Yunlei og Tian Qing.

De forsvarende verdens- og olympiske mestre var dog for stærke, og Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl tabte finalen 25-23, 21-8 og 21-15 i den indonesiske hal. Forventningerne til dem havde ikke været store, men de var stadig skuffede.

Jeg tror ikke, der var mange hjemme i Danmark eller os selv, der troede på det. I vores drømme har vi troet på det, men den her finaleplads var langt væk før turneringen startede.
Christinna Pedersen til DR efter finalenederlaget.

Udover en række finalepladser og medaljer var 2015 også året, hvor Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl sammen med tre badmintonkolleger blev smidt af landsholdet i den såkaldte småkagekonflikt mellem spillere og Badminton Danmark.

30-årige Christinna Pedersen er fra Aalborg og fik debut på landsholdet i 2006. Ved OL i London vandt hun en bronzemedalje i mixdouble, og det var en af de helt store drømme, der dengang gik i opfyldelse.

Kamilla Rytter Juhl er to år ældre end sin makker, hun er også nordjyde, fra Skagen, og hun fik landsholdsdebut i 2004. Hun er med sine 183 centimeter en høj badmintonspiller, der i 2009 vandt VM guld i mixdouble.

De OL-debuterede som makkerpar for fire år siden i London. Dengang blev de nummer et i deres gruppe, men i kvartfinalen blev de slået ud af de kommende sølvvindere fra Japan, Mizuki Fujii og Reika Kakiiwa.

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen opfyldte kvalifikationskravet til OL, da de den 5. maj i år var nummer fem på verdensranglisten. Under legene skal Christinna Pedersen også¨spille mixdouble med Joachim Fischer.

Jeg kan godt blive træt, når jeg spiller mange kampe, men så har jeg heldigvis to af verdens bedste partnere, som er gode til at tage over og hjælpe.
Christinna Pedersen i en pressemeddelelse.

Seks uger inden OL i Rio blev de danske badmintonspillere samlet for at træne intensivt til legene. I løbet af sæsonen, hvor de rejser meget, er det vanskeligt at komme ind i en træningsrytme.

Ved OL i London i 2012 begyndte badminton-turneringen dagen efter åbningsceremonien. Derfor kunne de ikke være med til indmarchen. I år begynder turneringen først knap en uge inde i OL, så damedoublen går med ind på det gigantiske Maracanã.

Credit
Tekst: Casper FauerholdtBilleder: Scanpix/ Thomas Lekfeldt, Scanpix / Bax Lindhardt, Scanpix/ Bazuki Muhammad, Scanpix/ Thomas Lekfeldt, Das Büro for DIF og Team Danmark, Scanpix / Beawiharta, Scanpix / Henning Bagger, Scanpix/Bax Lindhardt, Scanpix/ Bazuki Muhammad


Webdokredaktør: Maya Nissen