Dametoer

Tæt parløb i talentfuld ny dametoer

Dametoer

Tæt parløb i talentfuld ny dametoer

Scroll eller brug piltasterne for at læse

Jyden Anne Dsane Andersen og københavneren Lærke Berg Rasmussen begyndte at ro som henholdsvis 13-årig og 16-årig. Deres bedste resultat er den fjerdeplads ved VM, der sikrede den danske OL-plads.

For halvandet år siden skiftede de bådklasse. I begyndelsen fungerede det slet ikke, men siden fik de for alvor fart i båden. Dengang besluttede de, at de to roere skulle smide en åre hver og skiftes til det, der hedder toer uden styrmand, hvor hver roer kun har en enkelt åre til rådighed.

Det holdt hårdt i en første tid, men det gik pludseligt hurtigt fremad, og i begyndelsen af september kom det endegyldige gennembrud, da de blev nummer fire ved VM og sikrede en dansk nationsplads til OL i Rio.

Båden kom nærmest ikke fremad i begyndelsen. Vi sagde til os selv, at hvis der ikke sker noget i løbet af en måned, så går det ikke. På et tidspunkt beskyldte vi sågar vandet for at være langsomt.
Anne Dsane Andersen

De er OL-debutanter, men turen til Rio bliver ikke helt fremmed for dem. De var på studietur i Rio for et halvt år siden, hvor de fik mulighed for at komme på vandet i søen, Lagoa Rodrigo de Fretias, hvor rokonkurrencerne finder sted.

Det var en vigtig tur. Vi fik set, at der kan være rimelig store bølger. Det har betydet, at vi nogle gange, hvor vi normalt ville have sprunget træningen over på grund af blæst, alligevel er taget på vandet.
Anne Dsane Andersen

Den talentfulde konstellation blev sidste år nomineret til prisen Årets Fund, der kåres af Politiken. I den forbindelse fortalte pigerne, at de bor på værelse sammen 80-100 dage om året. De tilbringer så meget tid sammen, at de har udviklet noget nær et søskendeforhold.

Vi jokede med, at vi aldrig var længere end ti meter fra hinanden. Fordi sådan havde det vitterligt været 14 dage i streg – at vi aldrig var længere fra hinanden, end at vi kunne råbe det andet navn.
Anne Dsane Andersen til Politiken

Anne Dsane Andersen og Lærke Berg Rasmussen var i foråret på en træningslejr i Portugal. I slutningen af april tog de videre til italienske Varese som forberedelse til EM i Tyskland. Den afsluttende træningslejr foregår i Østrig, hvorfra de tager direkte til Rio med ankomst den 1. august.

Det er bemærkelsesværdigt, at Anne og Lærke så hurtigt har udviklet sig til verdensklasseroere. De formår at blive bedre fra løb til løb, og det giver store løfter for fremtiden.
Lone Hansen, direktør i Team Danmark

Credit
Tekst: Mette RichardBilleder:

1-3: Das Büro for DIF og Team Danmark.


4: Scanpix / Damien Meyer

5-6: Das Büro for DIF og Team Danmark.
Webdokredaktør: Maya Nissen