Dressur

OL-drømme i fri dressur

Dressur

OL-drømme i fri dressur

Scroll eller brug piltasterne for at læse

Anna Kasprzak er den eneste af de fire ryttere, der har deltaget i et OL før. Hun var med i London for fire år siden, mens Cathrine Dufour, Agnete Kirk Thinggaard og Anders Dahl er OL-debutanter.

26-årige Kasprzak var længe et forholdsvis sikkert kort til OL-truppen, men ti ekvipager i alt kæmpede de sidste måneder om pladserne.

OL er jo det største, man kan komme til i vores sport. Det er bare noget helt andet end store stævner som f.eks. EM og VM.
Anna Kasprzak

24-årige Cathrine Dufour er nærmest kommet ind fra højre, efter den unge rytter for godt en måned siden leverede en præstation på meget højt internationalt niveau og vandt DM i dressur på Broholm Slot.

Jeg drømte om at komme til Rio, men jeg var helt klar til at håndtere skuffelsen, hvis jeg ikke blev udtaget. Det var først i forbindelse med DM, at jeg rigtig kunne tro på, at jeg havde en reel chance for at komme afsted til Rio.
Cathrine Dufour

33-årige Agnete Kirk Tinggaard har deltaget i to World Cup-finaler, mens 40-årige Anders Dahl har stillet op til VM og en enkelt World Cup-finale tidligere.

Målet var, at den direkte holdkvalifikation for de danske dressurryttere skulle i hus ved EM i Aachen i august 2015. Men Anna Kasprzak blev sparket i brystet af sin hest ved den indledende dyrlægekontrol, og uheldet medførte skader på ribben og brystben.

Holdet sluttede med en skadet Kasprzak på en meget skuffende 8. plads ved EM. De danske ekvipager skulle derfor ride for individuelle kvalifikationer til Danmark, og der skulle minimum tre kvalifikationer til, for at Danmark kunne deltage i holdkonkurrencen i Rio.

Det lykkedes, da rytterne formåede at ride fire individuelle kvalifikationer hjem. Kun to af de udtagne OL-ryttere var dog med til at sikre den danske kvalifikation.

Danmark vandt i 2008 OL-bronze i holdkonkurrencen i dressur. I London i 2012 blev det til en fjerdeplads. Målsætningerne for det danske dressurhold i Rio er en top 6 placering i holdkonkurrencen og to ekvipager i den individuelle finale.

De fire ryttere har potentialet til at videreføre Danmarks tradition for gode dressurpræstationer ved OL, for de har vist et højt niveau ved flere lejligheder.
Chef de mission Morten Rodtwitt

Credit
Tekst: Mette RichardtBilleder: Scanpix Danmark/Henning Bagger, Das Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team Danmark, Scanpix Danmark/Søren BidstrupWebdokredaktør: Maya Nissen