Firerkajak

Henriette og det unge hold stormer fremad

Firerkajak

Henriette og det unge hold stormer fremad

Scroll eller brug piltasterne for at læse

Firerkajakken udgøres af en blanding af rutinerede og unge fremadstormende atleter med den 34-årige Henriette, 21-årige Amalie, 21-årige Ida samt 20-årige Emma.

Emmas bedste resultat er et seniorverdensmesterskab i K2 på 1000m, for Amalie er det bedste resultat at være kvalificeret til dette OL, og for Ida er toppræstationen hidtil en 10. plads ved VM.

Henriette Engel Hansen deltog også ved de seneste to OL i enerkajak og har masser af rutine. Hun er 5 gange verdensmester (4 x maraton og 1 x 1000 meter) og blev nummer 5 på 500 meter ved VM 2009. Suppleret af de tre unge roere og OL-debutanter udgør konstellationen et rigtig godt mix.

Den erfarne bidrager rigtig meget i den daglige træning ved at holde fokus på rytmen og vedholdenhed. De unge prøver hele tiden at bryde deres grænser i forhold til at udfordre den ældre på det sportslige niveau
Bo Vestergaard, sportschef i Dansk Kano og Kajak Forbund

Det holdt dog hårdt med at få kvalificeret sig til OL. Ved VM i efteråret vandt firerkajakken B-finalen, men det rakte ikke til en OL-billet. Men de kunne senere juble over at blive efterudtaget takket være en dansk kvoteplads.

De allersidste detaljer blev pudset af i Ungarn og Portugal inden afrejsen til Brasilien. Ved EM i juni måtte pigerne tage til takke med en 6. plads. Drømmen i Rio er at blande sig med de allerbedste.

Vi ror mod nogle lande, som er sindssygt stærke og noget mere rutinerede i firerkajakken, end vi er. Men selvfølgelig vil man altid gerne lave en topplacering, og det er heller ikke umuligt. Der skal bare den helt rigtige træning til, og så skal vi ramme den lige i røven, hver gang vi skal ro K4.
Emma Aastrand Jørgensen

Emma Aastrand Jørgensen skal også ro 500 meter enerkajak i Rio og her er muligheder for en rigtig god dansk placering. Udover firerkajakken er det denne båd, der satses på hos kvinderne.

Emmas resultater ved World Cup og EM har overbevist os om, at hun har potentiale til en topplacering i 500 meter enerkajak. Personligt tror jeg på, at hun kan gå i Top 5 i Rio
Sportschef Bo Vestergaard

Danmark stiller også med to sekundære både i Rio. Henriette Engel Hansen er med i 200 meter enerkajak, mens Amalie Thomsen og Ida Villumsen stiller op i toerkajakken over 500 meter.

Det giver Henriette, Amalie og Ida mulighed for at få nogle løb i kroppen og mærke atmosfæren, inden det senere går løs i firerkajakken sammen med Emma. Vi har ingen forventninger om topplaceringer til vores sekundære både, men skulle de gå hen og ro sig i en OL-finale, så tager vi gerne den med.
Bo Vestergaard

Credit
Tekst: Mette RichardDas Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team Danmark, Scanpix / Claus Bech, Das Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team Danmark, Das Büro for DIF og Team DanmarkWebdokredaktør: Maya Nissen