Fodboldlandsholdet

Danmark sender et amputeret fodboldlandshold til Brasilien

Fodboldlandsholdet

Danmark sender et amputeret fodboldlandshold til Brasilien

Scroll eller brug piltasterne for at læse

På holdet dengang var talenter som Frederik Holst, Riza Durmizi, Christian Nørgaard, Patrick Olsen, Pierre Emil Højbjerg, Lasse Vigen Christensen, Kenneth Zohore, Lucas Andersen, Viktor Fischer og Yussuf Poulsen.

Årgang 94 var også stammen på det U21-landshold, der i 2015 var med til U21-EM i Tjekkiet. På det tidspunkt havde flere af spillerne allerede fået A-landsholdsdebut og scoret deres første A-landsholdsmål.

U21-slutrunden fungerede som OL-kvalifikation. De fire bedste i turneringen kunne dermed booke flybilletter til Rio sommeren efter. Skulle årgang 94 gøre noget, som danske fodboldherre sidst formåede ved OL i Barcelona i 1992?

OL er ikke en del af FIFAs officielle landskampsprogram, og derfor har der fra starten været problemer med at få spillere frigivet fra deres forskellige klubber. Mens OL er igang, er der superligakampe og kvalifikation til de europæiske turneringer.

Den danske U21-landstræner Niels Frederiksen har derfor stået over for ekstrastore udfordringer i sin udvælgelse af OL-truppen, der maksimalt må bestå af 18 spillere, der er født den 1. januar 1993 eller derefter plus tre, der gerne må være ældre.

Tre af de største talenter på det gamle U17- og U21-landshold, Pierre Emil Højbjerg, Lucas Andersen og Viktor Fischer, var i første omgang blevet frigivet til at deltage, men i løbet af sommeren har de skiftet klub, og de kunne derfor ikke udtages.

I stedet er det en OL-trup, der er præget af superliga-spillere og unge talenter, som Niels Frederiksen midt i juli offentliggjorde. Efterfølgende har flere kritiseret OL for at være en B-holdsturnering.

Sidste afbud kom søndag inden OL fra Nicolai Poulsen fra Randers FC, der uheldigvis brækkede kæben og fik hjernerystelse i en superligakamp mod AGF.

(Foto: @nicolai_poulsen38 på Instagram)

Danske fodboldmedaljer ved OL:

1906: Danmark vandt guld ved et uofficielt OL, der blev afholdt i Grækenland.

1908: Ved OL i England, fik Danmark sølv efter finalenederlag til Storbritannien.

1912: I Sverige tabte det danske fodboldlandshold igen finalen til Storbritannien og fik dermed sølv.

1948: I England tabte danskerne semifinalen og skulle spille mod Storbritannien - igen, igen - som de denne gang vandt over.

1960: Sølvholdet, som det danske landshold efterfølgende blev kaldt, tabte finalen til Jugoslavien.

Vi har efter min vurdering fortsat et både godt og slagkraftigt OL-hold, og vi er fint besat på vores offensive positioner. Derfor holder vi også fast i vores målsætning om avancement fra gruppespillet.
Træner Niels Frederiksen til DBU

Det danske OL-hold er i gruppe med Irak, Sydafrika og Brasilien, og de to bedste fra gruppen går videre til semifinalen. Værtslandet har verdensstjernen Neymar med på holdet.

Credit
Tekst: Casper FauerholdtBilleder: Scanpix / Alex Nicodim, Scanpix/ Henning Bagger, Scanpix/ Henning Bagger, Scanpix / Jens Nørgaard Larsen, Scanpix / Alex Nicodim, Scanpix / Liselotte Sabroe, Scanpix / Alex Nicodim, Scanpix / Axel Schütt


Webdokredaktør: Maya Nissen